Κ. Πατέρας: Yψηλές πολιτικές … θερμοκρασίες … !

Δρ. Κώστας Πατέρας, D.Ed., M.Ed., Ph.D.

 

Μπορεί η καλοκαιρινήραστώνη να ήταν μία περίοδος ηρεμίας και ο πολιτικός κόσμος εσέβετο, συνήθως, τα λεγόμενα «Μπάνια του Λαού». Αυτό δεν ισχύει σήμερα.

Τις ημέρες που ζούμε έχουν ανατραπεί ακόμη και οι στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας της κοινωνίας μας.

Η ζωή έχει αλλάξει ριζικά σε όλα τα επίπεδα.

Οι οικονομικές δυσκολίες, τα Μνημόνια, που μας τα επέβαλαν, όπως συνέφερε στους … υποτιθέμενους συμμάχους μας και η πανδημία του κορονοϊού έχουν ανατρέψει τα πάντα.

Μας έκαναν δηλαδή πιο ευάλωτους, πιο αδύναμους και πιο υποχωρητικούς.

Η περιοχή της Ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου στην κυριολεξία είναι στις «φλόγες».

Κλονίζεται η Γεωστρατηγική ηρεμία της Βορείου Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Η δύσκολη αυτή κατάσταση υποκινείται από την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, που θέλει με κάθε τρόπο να εξυπηρετήσει τα εσωτερικά της και τα εξωτερικά της συμφέροντα.

Η μεγαλομανία του Ερντογάν, που επιδιώκει να αναστήσει την Οθωμανική αυτοκρατορία και να δώσει λύση στην έλλειψη πετρελαίου και αερίου, είναι η … ατομική βόμβα της Μεσογείου και του Αιγαίου.

Επιδιώκει να ξεπεράσει σε δόξα τον Κεμάλ Ατατούρκ και να στεφθεί … Αρχηγός της Μουσουλμανικής αδελφότητας, δηλαδή των σκληρών Μουσουλμάνων, των Σουνιτών όλων των χωρών της περιοχής μας.

Ευτυχώς, όμως, που απέναντι στην παράλογη αυτή κίνηση είναι η Αίγυπτος του στρατηγού Σίσι, τα Αραβικά Εμιράτα και ο στρατηγός Χαφτάρ της Λιβύης, που επιδιώκουν την εξάλειψη των ισλαμιστών.

Η Ελλάδα, δυστυχώς, την περίοδο αυτή είναι στο «μάτι του κυκλώνα» και καλείται να υλοποιήσει το «νυν υπέρ πάντων ο αγών».

Μπορεί να πέρασε η εποχή των «κανονιοφόρων», όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, αλλά «αν θέλεις ειρήνη ετοιμάσου για πόλεμο».

Η Τουρκική προκλητικότητα είναι παρούσα καθημερινά με δεκάδες παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Καλή η θέση των εξωθεσμικών παραγόντων, Ντόρας Μπακογιάννη, για προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, αλλά εξίσου καλή και η θέση του Αντώνη Σαμαρά στην λεγόμενη «ανυποχώρητη» στάση.

Ακόμη και την μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί επιστρατεύει ο Ερντογάν, ενώ ο Δήμαρχος της ίδιας πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου εκφράζει την αντίθεση του και την λύπη.

Και ενώ το παράνομο Τουρκολιβυκό σύμφωνο είναι καθημερινά στο προσκήνιο, η Ελληνική κυβέρνηση κινείται στην κόψη του ξυραφιού.

Η «Τουριστική βιομηχανία» φαίνεται πως πάει από το κακό στο χειρότερο.

Τα μέτρα για τον Κορονοϊό πάνε περίπατο, αφού οι εικόνες χάους και συνωστισμού έξω από ην υπηρεσία Ασύλου στην Αθήνα είναι τραγικές και καθημερινές.

Οι προβλέψεις για οικονομική κατάρρευση τον χειμώνα φέρνουν στο προσκήνιο το σενάριο για πρώϊμες εκλογές το Φθινόπωρο.

Η έκρηξη της ανεργίας, που δείχνουν μελέτες των κορυφαίων Συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, είναι μη αναστρέψιμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρά τα όσα λέγει κατά καιρούς, τελικά θα στήσει πρόωρες κάλπες για να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο και να «κάψει» την Απλή Αναλογική.

Πάντως η «καυτή πατάτα» του Μακεδονικού, που η Ν.Δ. το ξέχασε παντελώς, έκαψε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σημερινός Πρωθυπουργός, λέτε να είναι το νέο θύμα των οικονομικών συνεπειών του κορονοϊού και των παραλόγων επιδιώξεων της Τουρκίας;

Σ’ αυτό το ερώτημα θα απαντήσουν μόνο οι «Κάλπες» και όχι οι στημένες δημοσκοπήσεις του συστήματος.

Υψηλές Πολιτικές Θερμοκρασίες και … όποιος αντέξει…