Κ. Παπακώστα: Δημιουργούμε συνθήκες αποκλεισμού για κάθε παραβατική συμπεριφορά

Ακόμα μία καίρια τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, από την Βουλευτή ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα, η οποία στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σχετικά με τη λήψη μέτρων αποτροπής και αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, έθεσε προ των ευθυνών τους όλους τους εμπλεκόμενους με τον αθλητισμό φορείς.

«Δημιουργούμε συνθήκες αποκλεισμού για κάθε παραβατική συμπεριφορά, πρόθεση ή ενέργεια είτε αυτή προέρχεται από οργανωμένα σωματεία, είτε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είτε ακόμη και από μεμονωμένα άτομα», ανέφερε, τονίζοντας πως ο μηχανισμός που υιοθετείται βασίζεται σε όρους διαφάνειας και αναλογικότητας στην επιβολή κυρώσεων.

Η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε την οπαδική βία ως μία «ολοκληρωτικά στρεβλή και αποπροσανατολισμένη έκφραση υποστήριξης προς τα αθλητικά σωματεία», η οποία με τα χρόνια έλαβε την πλέον «τρομακτική της μορφή, αυτή του εγκληματικού φανατισμού που εξισώνει τα θύματά του με τρόπαια». Κάνοντας έκκληση για κοινοβουλευτική συσπείρωση απέναντι στην απειλή αυτή, μίλησε για την ανάγκη σύστασης μίας «αμυντικής σύμμαχίας» απέναντι στην οπαδική βία, τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της συνέπειας στην κυβερνητική στρατηγική, αλλά και την ανάγκη αυστηροποίησης των μέτρων, ώστε να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

«Θέτουμε τις βάσεις που θα μας οδηγήσουν αργότερα στην υιοθέτηση πολιτικών πρόληψης και στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και καλλιέργειας μιας υγιούς φιλαθλητικής φιλοσοφίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως «Οι φωνές της βίας πρέπει να πάψουν να ακούγονται μέσα από το σκοτάδι και να έρθει ο καθένας μας αντιμέτωπος με τις επιλογές του και τις πράξεις του».

Η Βουλευτής, τέλος, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή της για την ρύθμιση των οφειλών ρεύματος των αγροτών, ζήτημα το οποίο εισήχθη ως τροπολογία στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, αναφέροντας πως «στη Θεσσαλία, που μετράει ακόμα τις πληγές της, κάθε ανάλογη πρωτοβουλία, μπορεί να ανακουφίσει στ’αλήθεια τους συμπολίτες μας».

Βρείτε εδώ το σχετικό βίντεο της ομιλίας: