Κ. Αγοραστός: «Να περάσει σε νέα εποχή το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Παρακολούθησε το 5ο πανελλήνιο τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων και προέτρεψε: «Να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ιδίως τους νέους. Ταλέντα υπήρχαν και υπάρχουν. Ιδίως στην «ποδοσφαιρομάνα» Θεσσαλία»

 

 

«Ήλθε η ώρα να περάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε νέα εποχή. Να δοθούν ευκαιρίες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ιδίως τους νέους. Ταλέντα υπήρχαν και υπάρχουν. Ιδίως στην «ποδοσφαιρομάνα» Θεσσαλία».

Αυτό τόνισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση του 5ου πανελλήνιου τουρνουά ποδοσφαίρου παιδικών ομάδων στις εγκαταστάσεις της Μπαλκούρας στα Τρίκαλα όπου έκανε την απονομή του κυπέλλου.

Ο κ. Κ. Αγοραστός προέτρεψε τις ελληνικές ομάδες «να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην ανάδειξη και αξιοποίηση των ταλέντων που προέρχονται είτε από τις ακαδημίες τους είτε από άλλες ομάδες ιδίως στην ίδια περιφέρεια.

pod_copy

Βεβαίως, όλες οι ομάδες έχουν ακαδημίες και ομάδες με εφήβους και νέους ποδοσφαιριστές. Κάποιοι εξ αυτών έχουν φθάσει και στην «πρώτη ομάδα». Όμως, αυτοί αποτελούν μάλλον την εξαίρεση κι όχι τον κανόνα. Ιδίως τα τελευταία χρόνια. Καθώς οι ομάδες, ειδικά των μεγάλων κατηγοριών, προτιμούν κυρίως ξένους ποδοσφαιριστές – για μια σειρά από λόγους

Θεωρώ ότι ήλθε η ώρα η τάση αυτή να αντιστραφεί», τόνισε με έμφαση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και εξήγησε:

«Ήλθε η ώρα το ελληνικό ποδόσφαιρο να περάσει σε νέα εποχή. Να δοθεί προτεραιότητα στους Έλληνες ποδοσφαιριστές και ιδίως τους νέους. Ταλέντα υπήρχαν και υπάρχουν. Ιδίως στην «ποδοσφαιρομάνα» Θεσσαλία.

Το θέμα είναι να τους δοθούν ευκαιρίες. Να τους στηρίξουν οι ομάδες, να τους εμπιστευτούν οι προπονητές, να τους ενθαρρύνουν οι φίλαθλοι. Από μια τέτοια εξέλιξη όλοι πιστεύω ότι θα αποδειχθούν ωφελημένοι. Κατά πρώτο λόγο οι ίδιοι οι νέοι ποδοσφαιριστές. Οι ομάδες που θα αξιοποιήσουν το δυναμικό τους. Οι φίλαθλοι που θα βλέπουν τα «παιδιά τους» στο τερέν και θα έχουν έναν επιπλέον λόγο να πάνε στο γήπεδο. Η ελληνική κοινωνία καθώς ο αθλητισμός προσφέρει πολλά στο νέο και κυρίως τον αποτρέπει από το να διολισθήσει σε αδιέξοδους δρόμους στη ζωή», επισήμανε επαναλαμβάνοντας ότι ο αθλητισμός είναι κεντρική προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας.