Οι τελευταίες παραστάσεις του έργου «Ο μάγος του Οζ»

oz_copy

Ένα από τα πιο κλασικά παιδικά και εφηβικά μυθιστορήματα παγκοσμίως, ο «Μάγος του Οζ» του Λ. Φρανκ Μπάουμ, ένα έργο που ανέθρεψε γενιές παιδιών και εφήβων και που αγαπήθηκε όσο λίγα, παρουσιάζει ήδη με ιδιαίτερη επιτυχία το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.

Οι τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα (του Πάσχα) 25, την Τρίτη 26, και την Τετάρτη 27 Απριλίου στις 20.30 στην αίθουσα Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου. Πληροφορίες 24310 20000.

Μια θεαματική παράσταση, γεμάτη χρώματα μουσική και ήχους, που προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν την μαγεία του ταξιδίου και της περιπέτειας. Τόσο οι χαρακτήρες, όσο και τα νοήματα της ιστορίας καθιστούν τον «Μάγο του Οζ» ακόμη και σήμερα, ως ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια και αναγνώσματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ από την αρχή της λειτουργίας του δίνει μεγάλη σημασία στην παιδικήεφηβική του σκηνή και στη συνεργασία με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα.

  • επιλέγει θεατρικά έργα διαχρονικά που παντρεύουν την λογοτεχνία και την ποίηση με τη δυναμική της σκηνικής εικόνας
  • στοχεύει με τη σοβαρή προετοιμασία στο συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα έτσι που να ανταποκρίνεται στα δραματουργικά και παιδαγωγικά κριτήρια μιας ολοκληρωμένης θεατρικής δουλειάς που αγγίζει εξίσου τα παιδιά και τους μεγάλους.

Ο Μάγος του Οζ είναι ένα έργο που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τα παιδιά και τους εφήβους σόλο τον κόσμο.  

Μέσα από τις περιπέτειες της μικρής ηρωίδας και τωνπαρά­ξενωνφίλων της, τα παιδιά θεα­τές μεταφέρονται στον μαγικό κόσμο της φαντασίας.

Παράλληλα το έργο προβάλλει αξίες της ζωής, όπως είναι η αληθινή φιλία, η αυταπάρνηση, η αναζήτηση της ταυτότητάς μας. Οι τέσσερις φίλοι στο έργο αναζητούν το δρόμο του μέλλοντός τους όπως κάθε νέος σήμερα.

Ο Μάγος του Οζ είναι μια όμορφη παράσταση με χρώματα, υπέροχη μουσική, σκηνικά και κοστού­μια και με τεχνικά και φωτιστικά εφέ.