Εισηγητής της Ν.Δ. και στο «πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου» ο Ν. Λέγκας

legas_samaras_copy_copy_copy

Εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας και στο σχέδιο Νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», γνωστό και ως πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου, ορίστηκε ο βουλευτής Τρικάλων και πρώην Υφυπουργός Ν. Λέγκας.

 

Ενόψει της συζήτησης του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών, ο κ. Λέγκας θα συμμετάσχει στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Δευτέρας στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά και με τη συμμετοχή των αρμόδιων τομεαρχών.

 

Στο επίκεντρο της σύσκεψης θα βρεθούν οι αλλαγές στη φορολογία που προωθεί η κυβέρνηση και αφορούν το σύνολο των νοικοκυριών, αλλά και το νέο καθεστώς που δημιουργείται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα εξαιτίας των αλλαγών σε μισθούς, συντάξεις καθώς και στο βαθμολόγιο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στις διατάξεις που αφορούν στην «προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα» και την «εργασιακή εφεδρεία» που προωθούνται για χιλιάδες εργαζόμενους.

Η κρισιμότητα του νομοσχεδίου, τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής Τρικάλων, είναι πρόδηλη καθόσον αφορά σε μέτρα που ξεπερνούν τα 5 δις ευρώ, μέτρα που αφορούν στο σύνολο σχεδόν των ελληνικών νοικοκυριών.

Και μάλιστα, υπογραμμίζει ο κ. Λέγκας, «όλες αυτές οι δραματικές αλλαγές, γίνονται με σαρωτικό και βίαιο τρόπο, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Με τον ίδιο τρόπο καταργούνται ώριμα συνταξιοδοτικά και άλλα δικαιώματα, ενώ είναι βέβαιο ότι η σύγχυση που θα δημιουργηθεί, αντί να βελτιώσει θα επιφέρει σοβαρές δημοσιονομικές επιπτώσεις. Κι όλα αυτά την ώρα που η αγορά έχει στερέψει, τα νοικοκυριά έχουν εξαντληθεί, η φοροδοτική ικανότητα έχει μηδενιστεί και κανείς δεν πιστεύει ότι τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία».