Ισχυρός σεισμός 6,3 R ανοιχτά του Λασιθίου – Δόνηση και στην Κάρπαθο

Νέο δυνατό χτύπημα του «Εγκέλαδου» στην Κρήτη, τη φορά αυτή με δόνηση 6,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, στις 12:24 της Τρίτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά του Λασιθίου, 30 χλμ νότια-νοτιοανατολικά της Ζάκρου, σε εστιακό βάθος 5 χλμ.

Ακολούθησε και μετασεισμός 4 βαθμών στις 12:36.

Αναστάτωση – Οι σεισμολόγοι

Στην ανατολική Κρήτη επικράτησε αναστάτωση, καθώς πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να βρουν ένα ανοιχτό σημείο για να προστατευθούν, ενώ ακόμη και στο Ηράκλειο διευθυντές των σχολείων ζήτησαν από τους μαθητές να βγουν από τις αίθουσες.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ή καταστροφών, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει υπάρξει κάποια καταγεγραμμένη αναφορά.

Οι σεισμολόγοι, πάντως, ξεκαθαρίζουν ότι ο σημερινός σεισμός δεν συνδέεται με τον πρόσφατο μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Στο μεταξύ, σεισμός μεγέθους 4,4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:32 και στην Κάρπαθο, 11 χλμ βορειοδυτικά του νησιού, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

naftemporiki.gr