Ηρακλής Φίλιος : Σας ευχαριστώ για την αγάπη που μας μεταδώσατε…

IMG 20151130 212033

Σήμερα 30 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, απονεμήθηκαν σε μαθητές της Σχολής τα Πτυχία και τα Διπλώματα των Ιεροψαλτών.

Την απονομή έκανε ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Χρυσόστομος, έχοντας δίπλα του τον Διευθυντή της Σχολής μας π. Αθανάσιο Τύμπα. Παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων οι κ. Βάϊος Λάσκος, κ. Κων/νος Ηλιάδης, κ. Ευθύμιος Σπύρου, κ. Νεκτάριος Παπαγεωργίου, κ. Κων/νος Παπαϊωάννου.

Είχα την ευλογία να έχω καθηγητές μου στη Σχολή αρχικά τον φιλακόλουθο κ. Ευθύμιο Σπύρου, στην πορεία τον Δάσκαλο κ. Βάϊο Λάσκο, τον σοφό κ. Κων/νο Ηλιάδη και τον μεταρρυθμιστή π. Αθανάσιο Τύμπα. Όλοι ο καθένας με βάση τηδική του ιδιοσυγκρασία μας μετέδωσαν την αγάπη για τη Βυζαντινή Μουσική. Δεν μας έμαθαν να ψάλλουμε απλά. Ιδίως ο π. Αθανάσιος Τύμπας που τα τελευταία δύο χρόνια ξεκίνησε έναν αγώνα για να μεταμορφώσει τη Σχολή όσον αφορά τη νοοτροπία και τη διδακτέα ύλη, κατάφερε να μας ενθαρρύνει και να μας μάθε να εκτελούμε με άνεση και αγάπη τα ιερά άσματα.

Τους ευχαριστώ για την απόκτηση του Πτυχίου πέρυσι το 2014 και φέτος για την απόκτηση του Διπλώματος. Κάθε καλό στις οικογένειες τους, με υγεία, αγάπη και χαμόγελο!

Με εκτίμηση και σεβασμό
Ηρακλής Φίλιος