Ηρακλής Φίλιος: Πατέρας και υιός … ΑΞΙΟΙ !!!

trikkis copy

Πριν από μία ημέρα στο trikalanews.gr, παρουσιάστηκε το αναμνηστικό που θα δοθεί από την Ιερά μας Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών στους πιστούς κατά την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου. Η είδηση αυτή δεν είναι ως γεγονός κάτι πρωτόγνωρο, μα ούτε κάτι που από μόνο του προκαλεί θαυμασμό.

Ο θαυμασμός και η χαρά πηγάζει από αλλού. Η φωτογραφία που υπάρχει στο πίσω μέρος του αναμνηστικού φυλλαδίου δημιουργεί αναντίρρητα συναισθήματα συγκίνησης. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω την εντύπωση πως τέτοια φωτογραφία στην οποία ο νυν Επίσκοπος, αγκαλιάζει με χαρά εμφανή στο πρόσωπο του τον πρώην Επίσκοπο της πόλης, δεν έχει υπάρξει. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομος, πιάνει με εμφανή την αγάπη του από τους ώμους τον Σεβασμιώτατο Άγιο πρώην Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο.

Ο άνθρωπος Ιεράρχης και νέο μέλος της σεπτής των Ιεραρχών χορείας της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναγνωρίζει όχι πολλά, αλλά τα πάντα στο πρόσωπο του σεπτού και αγαπητού μας κ.κ. Αλεξίου. Και μάλιστα δεν του οφείλει μόνο τη στήριξη στις Αρχιερατικές εκλογές του Οκτωβρίου, αλλά ένας χρόνος κοντά στον Σεβάσμιο Γέροντα μας κ.κ. Αλέξιο έμαθε και ωφελήθηκε η ψυχή του από τη σοφία και την αγάπη του.

Είναι αρετή άγιε Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομε να αναγνωρίζετε την ευεργεσία που σας έχει κάνει κάποιος, γιατί οι άνθρωποι μόλις ευεργετούνται δεν ξεχνάνε αλλά υποσκάπτουν τον άλλον. Είναι τιμή Άγιε πρώην Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιε, τιμή όλων των Τρικαλινών και όλων των κατοίκων του Νομού Τρικάλων, να σας έχουμε δίπλα μας και να συνεχίζουμε να αντλούμε από τους λόγους σοφίας σας θεία νάματα που τέρπουν και αγάλλουν την ψυχή μας. Είναι τιμή επίσης και για τις Ιερές Μονές μας που αγαπάτε ο ίδιος όντας φιλομόναχος και φιλασκητής.

Αλλά και για τις Ιερές Μονές των Μετεώρων που όταν ανήκαν διοικητικά στην Ιερά μας Μητρόπολη, αγωνιστήκατε και ενδιαφερθήκατε με ζήλο και αγάπη, κάτι που είναι και αδιαμφισβήτητο, αλλά και αλήθεια. Με αποκορύφωμα του ενδιαφέροντος σας, την πρόσκληση και έλευση του Οικουμενικού Πατριάρχου κυρού Δημητρίου (αυτής της άγιας ψυχής), του αθάνατου και δυναμικού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ, όλης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος,πλήθους τοπικών και περιφερειακών αρχόντων και του φιλόθεου λαού, επί τη συμπληρώσει 600 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μονής Μεγάλου Μετεώρου, το έτος 1990.

Πατέρας και υιός. Υιός και πατέρας. Μία εικόνα αναγνώρισης, τιμής και ευχαριστίας. Εικόνα που όλους μας κάνει χαρούμενους και αισιόδοξους για την πορεία των εκκλησιαστικών πραγμάτων. Έχω την αίσθηση πως αν η εικόνα μπορούσε να χωρέσει κι άλλους, σύσσωμος ο ευσεβής μας ιερός κλήρος που σας αγαπά και τιμά και τους δύο, καθώς και ο πιστός λαός της Μητροπόλεως μας, θα αγκάλιαζαν πατέρα και υιό.

Εις πολλά έτη! Άξιοι!!!

Ηρακλής Φίλιος
[email protected]

.