Ημερομηνία εντός Οκτωβρίου αναζητά ο Τσίπρας για τις εκλογές

Σε αναζήτηση ημερομηνίας για την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών δήλωσε ότι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.

Ειδικότερα, ο κ.Τσίπρας ερωτώμενος για την ημερομηνία των εκλογών, ο πρωθυπουργός απάντησε ότι «ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο», ενώ άφησε  αναπάντητο το πότε ακριβώς θα φτάσει προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο  η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της», δήλωσε λακωνικά στην αρχή ο κ. Τσίπρας, ενώ όταν του ζητήθηκε να γίνει πιο συγκεκριμένος, αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη».

«Σας βλέπω να ανησυχείτε για τη συμφωνία», ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός και όταν εκείνοι του απάντησαν «ο Πάνος Καμμένος ανησυχεί», ανέφερε: «Ούτε αυτός ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση».

Όσο για την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής Σκοπίων ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι «θα έρθει με μερικές ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λογους. Ακούω μια παραφιλολογία. Αυτά ειναι ανοησίες», ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα είπε ο Κώστας Σημίτης περί ένταξης και το 2019 στον ESM, είπε απλώς… «χρόνια πολλά».

Τέλος, ερωτηθείς για την επίσκεψη στην Τουρκία και τη συνάντηση με τον Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε ότι «ίσως το ταξίδι να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου»

usay.gr