Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Wi-Shoe στα Τρίκαλα

pic1

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΙΕΤΕΘ/ΕΚΕΤΑ στα Τρίκαλα ημερίδα για την διάχυση των αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού έργου Wi-Shoe το οποίο στηρίζεται από το 7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιείται από μία κοινοπραξία δημόσιων ερευνητικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Αυτές είναι το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας/EKETA (Ελλάδα), CyprusResearchandInnovationCenter (Κύπρος)Podartis (Ιταλία), ElectronicsDesign (Εσθονία), PotamitisMedicare (Κύπρος), BiomechanicalSolutions (Ελλάδα), ApollonFC (Κύπρος), AnimusRehabilitationCenter (Ελλάδα), INCDMTM(Ρουμανία), AtekneaSolutions (Ισπανία).

Μέσω του έργου Wi-Shoeαναπτύχθηκε: α) μια «έξυπνή» σόλα παπουτσιού (εξοπλισμένη με ειδικούς αισθητήρες) και β) μια εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Η «έξυπνή» σόλα συνδέεται με την εφαρμογή μέσω τεχνολογίας bluetoothκαι επιτρέπει την ακριβή καταγραφή παραμέτρων που σχετίζονται με την ΕμβιομηχανικήΑνάλυση της Βάδισης.

Επίσης το Wi-Shoe επιτρέπει την εξ αποστάσεωςπαρακολούθηση από το κλινικό προσωπικό ασθενών μετά από εγκεφαλικό ή αθλητών μετά από τραυματισμό, ώστε να εκτιμάται η εξέλιξή της αποκατάστασης των παραπάνω μετά την απομάκρυνση τους από το κλινικό κέντρο ή το φυσικοθεραπευτήριο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την σχετική ιστοσελίδα του έργου www.wishoe.eu.

.