Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

nipagogeio 14

Στην ημερίδα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, με διοργάνωση της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής κ. Ευανθίας Κοτρώτσιου, την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:00 – 14.00, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, με θέμα: «Εσωτερική και Εξωτερική Λειτουργία του Νηπιαγωγείου: Προτάσεις & Προοπτικές, θα παρουσιαστούν δύο βασικά ζητήματα που αφορούν τα νηπιαγωγεία ως τη βάση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρώτο θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η «Οργανωσιακή συμπεριφορά και το Νηπιαγωγείο», το οποίο θα αναπτυχθεί από τον ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Χρίστο Σαϊτη. Βασικές πτυχές της εισήγησής του θα αποτελέσουν οι σχέσεις μεταξύ των νηπιαγωγών με τα παιδιά αλλά και με τους γονείς, καθώς επίσης και η αλληλο-εξάρτηση που δημιουργείτε μέσα από αυτές τις σχέσεις διοίκηση (σχολείο) – παιδιού – γονέα (εσωτερικό περιβάλλον).

Δεύτερο θέμα συζήτησης θα αποτελέσει το «Νηπιαγωγείο & Εξωτερικό Περιβάλλον: Συνεργασία με Γονείς & Τοπικούς Φορείς», το οποίο θα αναπτυχθεί από τον Διεθνολόγο, Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου Αττικής και Ειδικό Επιστήμονα του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη. Κύρια σημεία που θα συζητηθούν είναι η ανάλυση του εξωτερικού περιβάλλοντος ενός νηπιαγωγείου κυρίως μέσα από τις σχέσεις του νηπιαγωγείου με τους γονείς, και τους τοπικούς φορείς.

Μετά το πέρας των δύο παρουσιάσεων, οι παρακολουθούντες μπορούν να ρωτήσουν οτιδήποτε ή να εκθέσουν τις απόψεις τους με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα της εργασίας τους.

.