Ημερίδα για το “Ασφαλές διαδίκτυο” στο δήμο Τρικκαίων

diadtyo 14
Δεν αρκεί η απλή γνώση ότι κάτι δεν πάει καλά με το διαδίκτυο.
Δεν αρκούν οι ευχές και οι ωχαδερφισμοί. Πόσω μάλλον ο εφησυχασμός.
Χρειάζεται η μέγιστη δυνατή προσοχή, η ενημέρωση, η αλληλοβοήθεια, η γνώση.
Οι δεκάδες κίνδυνοι που ελλοχεύουν για παιδιά, εφήβους, αλλά και ενήλικους, στο διαδίκτυο, είναι αντικείμενο προβληματισμού για την κοινωνία μας.

Ο Δήμος Τρικκαίων αρχίζει μια διαδικασία ενημερωτικών δράσεων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση των δημοτών για θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Ετσι, επιδιώκει να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών και για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Η πρώτη ημερίδα διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων με θέμα «Ασφαλές διαδίκτυο: νομικές προεκτάσεις, αληθινά περιστατικά και συμβουλές για ορθή χρήση».

Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού – Καινοτομίας – Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Χρυσόστομος Κυρίτσης, «Στόχος της ημερίδας είναι η πλήρης και έγκυρη ενημέρωση των γονέων, των εκπαιδευτικών, των εφήβων και των παιδιών, για την ορθή χρήση και την αξιοποίηση του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών. Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί και να συμμετάσχουν ενεργά κάνοντας ερωτήσεις κατά τη διάρκειά της».
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί και θα μετάσχουν ως ομιλητές, ειδικοί από τρεις διαφορετικούς κλάδους. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας, θα μιλήσουν οι:

20:00 Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Νομικές προεκτάσεις.
Εισηγητής: Κόμνιος Κομνηνός, Δικηγόρος, Διδάκτωρ Νομικής & Επιστημονικός Συνεργάτης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

20:45 Περιστατικά από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης.
Εισηγητής: Αντώνης Παπαντωνίου, Αστυνόμος Α’

21:15 Ο Άγνωστος στο σπίτι μας: συμβουλές για ορθή χρήση του Διαδικτύου
Εισηγητής: Κώστας Βεργίδης, Λέκτορας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

.