Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο 4o γυμνάσιο Τρικάλων

Στα πλαίσια της Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες-δράσεις. Όλοι οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν με ευχαρίστηση και προθυμία.

Αρχικά όλοι μαζί, μαθητές και καθηγητές, διασχίζοντας το Βαρούσι, πήραμε το δρόμο για το Φρούριο. Ο φιλόλογος του σχολείου μας κ. Κώστας Μιχαλάκης μας ξενάγησε στην παλιά πόλη των Τρικάλων και μας μίλησε για σημαντικές εκκλησίες του Βαρουσίου, για το Βυζαντινό κάστρο και για το ρολόι του φρουρίου. Μετά από μια μικρή στάση για ξεκούραση, γυρίσαμε πίσω στο σχολείο.

Μόλις φτάσαμε μας περίμενε ο καλεσμένος μας, ο κ. Παλαύρας Αποστόλης, εκπρόσωπος του Α.Γ.Σ. Τρικάλων, προπονητής TAE KWON DO. Ο κ. Παλαύρας πλαισιωνόταν από μια ομάδα αθλητών, οι οποίοι μας παρέδωσαν μαθήματα TAE KWON DO.  Η ομάδα απαρτιζόταν από το Θέμη και τη Ρία Παλαύρα, οι οποίοι ασχολούνται από μικρή ηλικία με το άθλημα, από τους φοιτητές των ΤΕΦΑΑ Παλάγγα Κωνσταντίνα και Μαλλιαρό Κωνσταντίνο και από τις μικρές αθλήτριες Κατσαρού Χαρά, Μάστορα Χρύσα, Μουτογιώργου Χαρά και Μπαντέκα Δήμητρα. Οι τέσσερις τελευταίες μαθήτριες του κ. Παλαύρα είναι και μαθήτριες του σχολείου μας.

Ο κ. Παλαύρας μας μίλησε για την ιστορία του αθλήματος και τα οφέλη που μπορεί να έχει όποιος ασχολείται με το συγκεκριμένο άθλημα και γενικότερα με τον αθλητισμό. Έπειτα, έγινε παρουσίαση αγωνιστικού μέρους. Η ομάδα του κ. Παλαύρα μας έδειξε πως γίνεται μια προπόνηση. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και έδειξαν τη χαρά τους χειροκροτώντας για πολλή ώρα τον κ. Παλαύρα και τους μαθητές του.