Ημέρα κατά της παχυσαρκίας στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων

PA240065

Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014 στο 1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση σχετική με τις Διατροφικές Συνήθειες και την Πρόληψη της Παχυσαρκίας.

Στην εκδήλωση αυτή κλήθηκε η κα. Μαρία Δημοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος που μίλησε στους μαθητές για τις διατροφικές συνήθειες και το υγιεινό τρόπο διατροφής που πρέπει να ακολουθούν

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για το πώς μπορούν να παίρνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός τους για να λειτουργήσει σωστά, όχι όμως σε υπερβολικές ποσότητες που μπορεί να οδηγήσουν στην παχυσαρκία η οποία δυσχεραίνει την υγεία του ανθρώπου.

PA240063

Οι σημαντικότεροι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν στην παχυσαρκία είναι: η κακή διατροφή και η έλλειψη σωματικής άσκησης. Η σωστή διατροφή κατά τη διάρκεια της εφηβείας βοηθάει στην ευεξία και στην αντιμετώπιση των καθημερινών σωματικών και πνευματικών υποχρεώσεων και βοηθάει στο να μην εμφανιστούν προβλήματα υγείας, όπως είναι η σιδηροπενική αναιμία, οι διατροφικές διαταραχές, η καθυστέρηση στην ανάπτυξη, τα προβλήματα στα δόντια, η παχυσαρκία καθώς και προβλήματα που μπορεί να επηρεάσουν την ανάπτυξη, την καλή πνευματική απόδοση, αλλά και να οδηγήσουν σε μείωση της αυτοπεποίθησης. Οι καλές διατροφικές συνήθειες, οι οποίες ακολουθούν τα άτομα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους υιοθετούνται από μικρή ηλικία.

PA240067

Στο τέλος της ομιλίας οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις στην κα Μαρία Δημοπούλου που αφορούσαν την καθημερινή τους διατροφή και διαπίστωσαν ότι πολλές από τις τροφές που λαμβάνουν καθημερινά είναι ακατάλληλες.

.