Με ήλιο ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα

Υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν μέχρι και τους 25 βαθμούς – Αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό που θα φέρει βροχές – Με τι καιρό θα ψήσουμε την Κυριακή του Πάσχα 

Πιο ξεκάθαρα γίνονται τα πράγματα με τον καιρό που θα επικρατήσει τη Μεγάλη Εβδομάδα έως και την Κυριακή του Πάσχα, όσο πλησιάζουμε στη Μεγάλη Δευτέρα.

Η γενική αίσθηση σύμφωνα με τους μετεωρολόγους είναι ότι η Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει με ήλιο και υψηλές θερμοκρασίες που αναμένεται να φτάσουν και τους 25 βαθμούς. Η άφιξη ενός βαρομετρικού χαμηλού πιθανότατα θα αλλάξει τα δεδομένα την Μ. Πέμπτη και τη Μ. Παρασκευή φέρνοντας νεφώσεις και ενδεχομένως βροχές.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, η Μεγάλη Εβδομάδα δείχνει γενικά να κυλά αρκετά ομαλά και σχετικά ζεστά, για αρκετές περιοχές της χώρας και κυρίως στα ανατολικά και νότια και με πιθανά κάποια επεισόδια μεταφοράς αφρικάνικης σκόνη και με νοτιάδες που δεν φαίνεται όμως να προκαλούν προβλήματα στα πελάγη. Προς τα τέλη της Μ. Εβδομάδας και κυρίως προς την Κυριακή του Πάσχα υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για λίγο πιο άστατο κατά τόπους καιρό.