Ηλίας Φιλοκώστας: Άρχισαν τα όργανα…

Εδώ και αρκετό καιρό έχει ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμου Πύλης Τρικάλων. Αντί να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για το ΚΟΙΝΟ καλό επιδίδονται συχνά – πυκνά σε δημόσια κόντρα στα τοπικά ΜΜΕ για το ποιος κάνει πιο καλά την δουλειά του και ποιος όχι. Δηλαδή το αυτονόητο. Η αλαζονεία, η έπαρση, οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, ο μηδενισμός μεταξύ των Αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι στην πρώτη γραμμή.

Οι εξαγγελίες άλλων εποχών τύπου : Κατόπιν ενεργειών μου, ένθεν και ένθεν. Πώς είναι δυνατόν να πορευθούμε έτσι και να πάμε μπροστά? Αλλά ποιος νοιάζεται για τον έρημο ΤΟΥΤΟ τόπο?

Ο εαυτούλης μας να είναι καλά και η καρέκλα. Όταν όμως οι ψηφοφόροι εκλέγουν τον καθένα με βάση το κόμμα, την φιλία την συγγένεια και το προσωπικό συμφέρον, να μην περιμένουν κάτι καλύτερο.

Οι ΛΕΞΕΙΣ άξιος, ικανός, οραματιστής, ρομαντικός και τοπικιστής, πάνε περίπατο ή είναι άγνωστες για αυτούς? Φαγωμάρα και γκρίνιες από πολλούς αντιπεριφερειάρχες στη Θεσσαλία, Δημάρχους και αντιδημάρχους κατά του Περιφερειάρχη και αντίστοιχα, επειδή οι απόψεις τους δεν ταυτίζονται. Κάποιοι άλλοι κρατάνε ουδέτερη στάση, δηλαδή δεν παίρνουν θέση για τον λόγο που γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι. Αλλά βέβαια υπάρχει και η μερίδα των αγανακτισμένων πολιτών κατά όλων αυτών για την απαξίωση, την εγκατάλειψη την αδιαφορία τον ζαμανφουτισμό, τον τραμπουκισμό και την ειρωνεία που εισπράττουν επειδή τολμούν να θίξουν τα κακώς κείμενα ή να ζητήσουν κάτι για τον τόπο τους.

Η ζωή όμως έχει γυρίσματα και ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρι τα τραβάει στο τομάρι.

 

-Ο Ηλίας Φιλοκώστας είναι ξενοδόχος στον ορεινό όγκο του Δήμου Πύλης