Ιδού τα πρώτα αντίμετρα της κυβέρνησης Τσίπρα!

Τα non paper του Μαξίμου μας έκαναν να πιστέψουμε ότι η ιστορική συμφωνία των 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ επήλθε μετά από την απειλή που εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας προς την γερμανίδα Καγκελάριο, ότι αν δεν υποχωρούσε η Μέρκελ, τότε  θα έψαχνε στις εκλογές να βρει την ψήφο της. Ήταν ο απόλυτος αντιπερισπασμός. Ιδού η γυμνή αλήθεια!

Ιδού η αλήθεια, όπως την ξετρυπώσαμε από τα λαγούμια του Μαξίμου. Εκεί που γράφεται η σύγχρονη Ιστορία του τόπου. Διότι το Μαξίμου ήταν εκείνο που ήθελε να μας κάνει να πιστέψουμε την νέα αυτή ηρωική εκδοχή, ότι ο Αλέξης έπιασε από τον γιακά τον Σόιμπλε κι ότι τον κοίταξε με αυτή την όλο νόημα αγριεμένη ματιά του. Κι είχε γι’ αυτό τους λόγους του. Η αλήθεια, όμως, είναι τελείως διαφορετική!

Ο Αλέξης Τσίπρας έπεισε την Μέρκελ και τον Σόιμπλε, όταν για πρώτη φορά τους μίλησε με νούμερα και τους απέδειξε ότι ο ανάλγητος νεοφιλελευθερισμός μπορεί να λειτουργήσει σε όφελος των μαζών. Ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε σε περιορισμένο κοινό την παγκόσμια πρώτη του τρίτου δρόμου για τον φιλελεύθερο σοσιαλισμό. Οποιαδήποτε ταύτιση με τον κοινωνικό φιλελευθερισμό δεν υφίσταται και οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος δεν έχουν θέση σε αυτό στο αποκαλυπτικό μας ρεπορτάζ.

O Έλληνας πρωθυπουργός τους αποκάλυψε την στρατηγική του για τα αντίμετρα. Αυτά παρουσιάζουμε σήμερα σε παγκόσμια αποκλειστικότητα! Αυτά που άκουσαν οι Μέρκελ και Σόιμπλε και έπειτα δεν μπορούσαν παρά να του πουν: Δοκίμασέ τα!

  • Επίλυση του προβλήματος των κόκκινων στεγαστικών δανείων με κατάσχεση των ακινήτων. Εν συνεχεία η κυβέρνηση θα παραδίδει αυτά τα ακίνητα σε επίδοξους καταληψίες. Έτσι θα καταφέρει δύο στόχους: Να κλείσει το κεφάλαιο των κόκκινων δανείων και ταυτόχρονα να αυξηθεί ο επαναστατικός τουρισμός. Φανταστείτε εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα που δεν πρόσφεραν κάτι στο παρελθόν να είναι στα χέρια καταληψιών που θα έχουν φτάσει γι’ αυτό τον λόγο απ΄ όλες τις γωνιές του πλανήτη. Από ένα σάντουιτς να αγοράζουν αυτοί κάθε μέρα, να τα έσοδα για το δημόσιο. Μέτρο: Οι κατασχέσεις των ακινήτων. Αντίμετρο: Αύξηση του τουρισμού.
  • Επίλυση του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων με την παραχώρηση όλων των επιχειρήσεων σε ξένες πολυεθνικές. Έτσι θα ικανοποιηθούν οι Ευρωπαίοι που θέλουν μία ελεύθερη αγορά για τις δικές τους επιχειρήσεις και ταυτόχρονα οι σύντροφοι του εσωτερικού που θα ήθελαν να δουν τους Έλληνες κεφαλαιοκράτες, βιοτέχνες και λοιπούς παλιοαστούς να γίνονται κλητήρες και να ιδρώνουν για να βγάλουν τον επιούσιο. Μέτρο: (ξε)πούλημα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων. Αντίμετρο: Η ισότητα δια της μαζικής προλεταριοποίησης των εγχώριου πληθυσμού.
  • Όσοι εγχώριοι κεφαλαιοκράτες δεν έχουν πέσει στην παγίδα των κόκκινων δανείων και ήσαν συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους, θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα της μαζικής φτωχοποίησης μέσω νέων αυξημένων φόρων. Μέτρο: Υπερβολικοί φόροι με τους οποίους οι δανειστές παίρνουν πίσω τα χρήματά τους. Αντίμετρο: Η αίσθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης δια της πλήρους εξαλείψεως της φτώχειας! Αφού δεν θα υπάρχουν πλούσιοι…
  • Κατάργηση των συντάξεων! Πρόκειται για την πιο ριζοσπαστική πρόταση που έχει ποτέ παρουσιαστεί στην ελληνική κοινωνία. Καταργούνται οι συντάξεις και αντικαθιστώνται με ένα σύστημα κρατικής βοήθειας. Διακόσια ευρώ σε μετρητά σε όλους και κουπόνια για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Μέτρο: Λύνουν το συνταξιοδοτικό. Αντίμετρο: Δίνουν χαρτζιλίκι στα εκατομμύρια των συνταξιούχων που δεν τους έδιναν οι προηγούμενοι ανάλγητοι.

Η Ελλάδα μεταβάλλεται για άλλη μία φορά στον δοκιμαστικό σωλήνα του παγκόσμιου καπιταλισμού. Ένα ακόμη κοινωνικό πείραμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μπορούν οι άνθρωποι να αγαπήσουν την φτώχεια τους, όπως οι παλαιοί κομμουνιστές μάθαιναν να αγαπούν το κελί και το φαΐ τους;  Ή θα αντιδράσουν και θα τους πετάξουν στην θάλασσα; Έπειτα από 8 χρόνια ύφεσης τείνω να πιστέψω το πρώτο…

Θανάσης Μαυρίδης