Ιδιαίτερη στραπατσάδα με μελιτζάνες, ντομάτα και φέτα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την στραπατσάδα με μελιτζάνα, ντομάτα και φέτα, αρχίζουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για περίπου 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  2. Πετάμε το σκόρδο, ρίχνουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για περίπου 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα πιο πολλά υγρά.
  4. Ρίχνουμε το μυρωδικό και ένα-ένα τα αυγά, και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά, ώστε να σπάσουμε περίπου τους μισούς κρόκους και να αναμειχθούν τα ασπράδια με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να πήξει η στραπατσάδα. Προσθέτουμε τη φέτα, σκεπάζουμε με καπάκι (αν έχει το τηγάνι μας, αλλιώς βάζουμε ένα καπάκι από μεγάλη κατσαρόλα) και σβήνουμε τη φωτιά.
  6. Αφήνουμε το τηγάνι πάνω στην εστία για 2 λεπτά, ώστε να «ψηθούν» καλά τα αυγά και να μισολιώσει το τυρί.
  7. Σερβίρουμε συνοδεία πράσινης σαλάτας και ψωμιού.

gastronomos.gr