Οι τρικαλινοί ποδηλάτες ανεβάζουν ψηλά το επίπεδο της αγωνιστικής ποδηλασίας!!!

zisis

Ξεκινώντας από 09 έως 13 Μαρτίου με τους κορυφαίους τρικαλινούς ποδηλάτες της SP Tableware που έλαβαν μέρος στον πενταήμερο γύρο Ταιβάν (Tour De Taiwan) κατηγορίας 2.1 με συμμετοχές επαγγελματικών και εθνικών ομάδων από όλο τον κόσμο. Στο πρώτο ετάπ ο Μπούγλας Γιώργος τερμάτισε 3ος σημειώνοντας μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τις τρικαλινής ποδηλασίας σε αγώνες δρόμου.

Στο ίδιο ετάπ ο Αποστόλης Μπούγλας (ο οποίος παράλληλα με την αγωνιστική του δράση ως αθλητής θα συμμετάσχει και στις δημοτικές εκλογές διεκδικώντας θέση δημοτικού συμβούλου αφού έχει να προτείνει αρκετές λύσεις για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην πόλη των Τρικάλων), κατέκτησε την φανέλα των ενδιάμεσων σπριντ κερδίζοντας τα 2 από τα 3 ενδιάμεσα σπριντ του αγώνα. Στο τέταρτο ετάπ ο Καράτζιος Γιώργος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση της πρώτης θέσης από την SP Tableware ως ομάδα αλά και στην μεγάλη νίκη του Γιάννη Ταμουρίδη σε αυτό το ετάπ.

Στις 21/22 και 23 Μαρτίου διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη ο τριήμερος διεθνής ποδηλατικός γύρος ”Μέγας Αλέξανδρος” (ανδρών – εφήβων) με συμμετοχές ελληνικών αλλά και 7 ξένων ομάδων από Ρουμανία – Σερβία και Βουλγαρία. Στην κατηγορία ανδρών ο Μπούγλας Αποστόλης (SP Tableware) κατέκτησε την 3η θέση στην γενική κατάταξη με χρόνο 05:37′:05” και στα τρία ετάπ συνολικής απόστασης 228 χιλιομέτρων. Ο Καράτζιος Γιώργος (SP Tableware) στην 5η θέση της γενικής με 05:39′:14” πάντα σταθερός στις καλές επιδώσεις ακόμη και σε περιόδους που δεν είναι φορμαρισμένος. Ο Σούλιος Ζήσης (Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) 16ος στην γενική με 05:44′:19” αλλά και 4ος έφηβος καθώς στα 2 πρώτα ετάπ είχε την φανέλα του καλύτερου εφήβου και την έχασε στο τελευταίο ετάπ μετά από μηχανική βλάβη και απώλεια πολύτιμου χρόνου. Ο Ζέγκλης Νίκος (Σπαρτιατικός) 19ος στη γενική με 05:45′:43” και 5ος στους εφήβους. Ο Ευσταθίου Ντίνος (sicot-hemus) 20οςγενικής με 05:46′:37” και ο Παππάς Άρης 55ος γενικής με 06:14′:55′.
Την επόμενη ημέρα οι τρικαλινοί ποδηλάτες αναχώρησαν για Πάτρα να συμμετάσχουν στον 37ο γύρο θυσίας (Πάτρα – Καλάβρυτα 100km). Στην κατηγορία ανδρών ο περσινός νικητής Μπούγλας Αποστόλης (SP Tableware) κατέλαβε την 5η θέση με 02:52′:36”, ο Ευσταθίου Ντίνος (sicot-hemus) 11ος με 02:54′:04”, ο Παππάς Άρης (Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) 70ος με 03:15′:40” και ο Κουτρότσιος Σωτήρης 77ος με 03:19′:49” ο οποίος κατά την διάρκεια του αγώνα είχε και μια άσχημη πτώση που του κόστισε αρκετές θέσεις από την γενική κατάταξη. Στους εφήβους νικητής ήταν ο Ζέγκλης Νίκος ενώ ο Σούλιος Ζήσης κατέλαβε την 5η θέση.
Η συνέχεια δόθηκε στις 28/29 και 30 Μαρτίου στην Κύπρο με τον: «2014 VOLKSWAGEN TOUR OF CYPRUS» όπου ο Μπούγλας Γιώργος κέρδισε άνετα και τα τρία ετάπ του αγώνα και φόρεσε την φανέλα του νικητή του διεθνή αυτού γύρου, προσθέτοντας ακόμη μια μεγάλη επιτυχία στο βιογραφικό του.
Παράλληλα με τον αγώνα της Κύπρου στην Ελλάδα διεξήχθησαν τα τοπικά πρωταθλήματα στις μικρές κατηγορίες όπου ο Ευσταθίου Βασίλης (Φοίνικας Αθηνών) αναδείχτηκε πρωταθλητής Αττικής στην κατηγορία παμπαίδων στην ατομική χρονομέτρηση και στον αγώνα αντοχής και η Σούλιου Ματίνα (Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) πρωταθλήτρια κεντρικής Ελλάδας στις κορασίδες και στα δύο αγωνίσματα.
Στις 03/04/05 και 06 Απριλίου διοργανωθήκαν άλλοι τρείς αγώνες στην Ελλάδα με τους τρικαλινούς ποδηλάτες να δίνουν και πάλι ένα επιτυχημένο παρών.
Στον τετραήμερο διεθνή γύρο Κρήτης ο Ευσταθίου Ντίνος (sicot-hemus) κατέλαβε την 11η θέση στην γενική με 15:46′:51”.
Το Σάββατο 05 Απριλίου στην Λάρισα διεξήχθη αγώνας σιρκουί με αποκλεισμό με μεγάλη συμμετοχή σε όλες τις κατηγορίες. Στην κατηγορία κορασίδων η Σούλιου Ματίνα(Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) ήταν η νικήτρια, στους εφήβους ο Σούλιος Ζήσης (Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) κατέλαβε την 3η θέση και ο Ζέγκλης Νίκος (Σπαρτιατικός) την 6η θέση, στην κατηγορία ανδρών είχαμε «Trikala style» ξανά με τους: Μπούγλα Αποστόλη – Καράτζιο Γιώργο και Μπούγλα Γιώργο στις 3 πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα οι τρείς κορυφαίοι τρικαλινοί ποδηλάτες αποσπάστηκαν από το κυρίως γκρουπ και στον τερματισμό δεν έλυσαν τις διαφορές τους στο σπριντ αλά οι: Καράτζιος και Μπούγλας Γιώργος με μια συμβολική κίνηση άφησαν την πρωτιά στον Αποστόλη Μπούγλα δείχνοντας έτσι την στήριξη τους στο πρόσωπό του, ενόψει και της υποψηφιότητας του για τις δημοτικές εκλογές.
Την επόμενη μέρα Κυριακή 06 Απριλίου διεξήχθη στα Κανάλια Βόλου αγώνας ατομικής χρονομέτρησης. Στην κατηγορία κορασίδων η Ματίνα Σούλιου(Π.Ο.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ) κατέκτησε για μια ακόμη φορά την πρώτη θέση, ενώ στους εφήβους νικητής αναδείχτηκε ο Ζήσης Σούλιος.
ΚΡΟΝΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ cycling club (facebook)
Email: kronostrikalonpodilasia@yahoo.gr
Τηλέφωνα: Ζιντζόβας Ηλίας (6986010785) – Ταμανάκιας Μιχάλης (6989154306). Υπεύθυνοι προπονητικού και αγωνιστικού σχεδιασμού Κρόνος Τρικάλων Cycling Club.

.