Οι Τρικαλινοί Μαθηματικοί στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας

mathim2

 

 

 

 

Το τριήμερο 9, 10, 11 Νοεμβρίου η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Παράρτημα Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα το 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας με τίτλο «Μαθηματικά: Θεωρία – Πράξη – Προεκτάσεις».

Μέλη του Παραρτήματος Ν. Τρικάλων της ΕΜΕ συμμετείχαν στο συνέδριο. Διοργάνωσαν εκδρομή με τουριστικό λεωφορείο μαζί με το γειτονικό Παράρτημα του Ν. Καρδίτσας. Στο συνέδριο πραγματοποιήθηκαν έξι κεντρικές ομιλίες από τους εξής Καθηγητές Πανεπιστημίων της χώρας μας και του εξωτερικού: Στέλιο Νεγρεπόντη, Σταύρο Καλογερόπουλο, Γιώργο Χαλκιά, Λουκά Γραφάκο, Ξενοφών Μουσά και Σταύρο Παπασταυρίδη. Στα τρία στρογγυλά τραπέζια αναπτύχθηκαν συζητήσεις στα εξής ζητήματα: Α) «Βιβλία και Αναλυτικά Προγράμματα στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Διαπιστώσεις και Προοπτικές», Β) «Τρόποι Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση», Γ) «Ο δάσκαλος των Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Προετοιμασία, επιμόρφωση και αξιολόγηση». Οι σύνεδροι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν 83 ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από Μαθηματικούς.

math_4

Το πρωί της Κυριακής το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε την τελευταία κεντρική ομιλία στη Μεσσήνη, ενώ ποιο πριν επίσκεψη όλων των συνέδρων στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Την Αρχαία Μεσσήνη εδώ και 25 χρόνια φέρνει στο φως ο αρχαιολόγος Πέτρος Θέμελης. Την ίδρυσε ο Στρατηγός Επαμεινώνδας το 370 π.Χ. μετά τη νίκη του επί των Σπαρτιατών και την εισβολή του στη Λακωνία. Διαθέτει, το σπάνιο προνόμιο να μην έχει καταστραφεί ή καλυφθεί από νεότερους οικισμούς. Βρίσκεται σε ένα κατ’ εξοχήν μεσογειακό φυσικό περιβάλλον που έχει μείνει αλώβητο στο πέρασμα των αιώνων.

Το 30ο Πανελλήνιο συνέδριο της ΕΜΕ, θα διοργανώσει σε ένα χρόνο το Παράρτημα Καρδίτσας, ενώ υπενθυμίζουμε ότι το 2004 είχε γίνει στην πόλη των Τρικάλων με τη συμμετοχή 1000 και πλέον συνέδρων.

 

 

.