Η συνταγή της ημέρας: Μακαρονάδα θαλασσινών

Ένα πιάτο ιδιαίτερο που αγαπούν οι μακαρονάδες και μη!
Σε καιρό νηστείας δε οι μακαρονάδες θαλασσινών έχουν ηγετική θέση στη λίστα των επιλογών. Με πρώτη επιλογή τη γαριδομακαρονάδα ακολουθεί η εξίσου νόστιμη μακαρονάδα με ποικιλία θαλασσινών ή εναλλακτικά σάλτσα με ένα μόνο είδος θαλασσινών…

Γευστικότατο κι ευπαρουσίαστο!

Υλικά 
1 κ καλαμαράκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
2- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
10-15 ντοματίνια
1 ποτηράκι λευκό κρασί 
Μισό φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα
Λάδι που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού 
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη (η βασιλικο)
1 πακέτο μακαρόνια

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι. Έπειτα προσθέτουμε τα ντοματίνια κι αφού μαραθούν 2-3 λεπτά προσθέτουμε τα καλαμαράκια κομμένα εκτός αν είναι μικρά.

 

 

Αφού τα γιαχνίσουμε καλά σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πάρουν βράση για 5 λεπτά περίπου ενώ στο μεταξύ βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. 

 

Προσθέτουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τα θαλασσινά και αλατοπιπερώνουμε. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και τα τελευταία 2 λεπτά βρασμού των ζυμαρικών τα μεταφέρουμε μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας να πιούν το ζουμί!

kalamarakiam-ewoman

Λίγος μαιντανός θα έδινε μια ιδιαίτερη πινελιά στο πιάτο!

ewoman.gr