Η συμμετοχή των ωφελούμενων της ΠΟΦΕΚΟ στο Skiathos trail run 2022 – Special Olympics Hellas 1km

Οι ωφελούμενοι της δομής Σ.Υ.Δ. «Άγιοι Ανάργυροι» της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο. συμμετείχαν στην αποστολή των Τρικάλων για τα Special Olympics Hellas στα πλαίσια της διοργάνωσης του Skiathos Trail Run 2022. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στον αγώνα 1km που πραγματοποιήθηκε Κυριακή 22 Μαΐου 2022. Από την αποστολή μας διακρίθηκε ένας αθλητής της δομής μας όπου κατέκτησε την πρώτη θέση. Οι ωφελούμενοι μας είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες εμπειρίες, να κάνουν νέους φίλους και να εναρμονιστούν με το αθλητικό ιδεώδες. Τα Special Olympics Hellas είναι ένα μη κερδοσκοπικό, αθλητικό και εκπαιδευτικό σωματείο με σκοπό να παρέχει σε άτομα με νοητική αναπηρία ευκαιρίες προπόνησης και συμμετοχή σε αγώνες. Μέσω αυτής της διοργάνωσης αναδεικνύονται τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους τοπικούς φορείς του Δήμου Σκιάθου για την υποδοχή και φιλοξενία τους καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Επιπλέον, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους εργάστηκαν για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης και ειδικότερα τον Πρέσβη επί τιμής, Πρόεδρο των Special Olympics Hellas κύριο Διονύσιο Κοδέλλα, την Εθνική Διευθύντρια των Special Olympics Hellas κυρία Άρτεμις Βασιλικοπούλου και τον κύριο Βασίλη Κασιμάτη Διευθυντή Προγράμματος.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την άψογη συνεργασία και για την προετοιμασία των αθλητών μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, τον κύριο Νίκο Αγγελάκη Περιφερειακό Υπεύθυνο της αποστολής μας καθώς και τον κύριο Ανδρέα Γεωργάκη Προπονητή της αποστολής μας.

Όραμά μας είναι να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους δράσεις, διότι τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχουν ίσα δικαιώματα. Στόχος μας είναι η κοινωνική ένταξη των ατόμων αυτών. Η διοργάνωση των Special Olympics Hellas είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να επιτευχθεί, αφού συνδυάζει τόσο την σωματική και ψυχική ευεξία όσο και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.