Η συκοφαντία ως αντίδοτο της αποτυχίας

sikofantia 78

Όταν έχεις κυβερνήσει και όχι μόνο δεν έχεις κάνει τίποτε, αλλά έχεις καταστρέψει και ό,τι υπήρχε, τότε το μόνο που μπορείς να πράξεις είναι να πάρεις το μυστρί (της λάσπης, του φασισμού, της δαιμονοποίησης, της χούντας) και να αρχίσεις να ρίχνεις λάσπη.

Αυτό κάνουν τον τελευταίο καιρό οι Τσίπρας και Καμμένος: Σκανδαλολογούν, ξιφουλκούν αυτοί (οι άσπιλοι και άμωμοι) κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς, ανακαλύπτουν φανταστικούς εχθρούς του λαού και των συμφερόντων του.

Πρόκειται για την γνωστή φασιστική πρακτική που σκοπό έχει να κρύψει τα πραγματικά προβλήματα και τη φαυλότητα αυτών των καθεστώτων δια της κατασκευής ψευδοκαταγγελιών.

Σ’ αυτή την πρακτική εντάσσεται και η κατασκευή του «Κακού», που έρχεται σε αντιδιαστολή με το «Καλό», που τάχα εκπροσωπείς εσύ, κρύβοντας από κάτω όλα τα ανομήματά σου.

Φυσικά. Όταν δεν έχεις φέρει ούτε ένα ευρώ στη χώρα, όταν έχεις σπαταλήσει τον χρόνο σου σε δήθεν διαφωνίες με τις συνιστώσες σου, όταν έχεις φέρει ένα τρίτο μνημόνιο – χωρίς να σχίσεις τα άλλα ντάλα μεσημέρι – τότε δεν έχεις άλλο δρόμο από το ψεύδος και τη συκοφαντία.

Δυστυχώς, η πραγματικότητα σε διαψεύδει: Μόλις προχθές, η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι ο δείκτης μισθών στο σύνολο της οικονομίας παρουσίασε μείωση της τάξης του 4,2% το δεύτερο τρίμηνο φέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δευτέρου τριμήνου του 2014, έναντι μείωσης 2% που καταγράφηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2014 προς το 2013.

Την ίδια μέρα, προχθές δηλαδή, δημοσιοποιήθηκαν και τα αποτελέσματα έρευνας της ManpowerGroup για τις προοπτικές απασχόλησης.

Προκύπτει ότι οι εργοδότες στην Ελλάδα εμφανίζονται επιφυλακτικοί, περιορίζοντας τα σχέδια προσλήψεων το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου του 2015.

Αλλά τι να πει ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά;

Φεύγει κι’ αφήνει πίσω του συντρίμμια…

elzoni.gr

.