Η σημειολογία της επικείμενης επίσκεψης Τσίπρα στη Λάρισα – Που θα πάει και γιατί

Για δεύτερη φορά στη Λάρισα, μέσα σε μερικές εβδομάδες θα βρεθεί σε λίγες ώρες την Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Αλέξης Τσίπρας σε μία προφανή προσπάθεια ανασύνταξης του κόμματος, αλλά και περιορισμού της μεγάλης απώλειας που κατέγραψαν τα ποσοστά και στον κάμπο.

Οι επαφές του κ. Τσίπρα θα ξεκινήσουν από το μεσημέρι, όταν στις 14:30, θα βρεθεί με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ της Ένωσης Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Λάρισας. Πρόκειται για μία συνάντηση που έχει ως σκοπό να αναδείξει κυρίως το ζήτημα του κόστους παραγωγής των μικρομεσαίων βιομηχανιών (κάτι που ο Λαρισαίος βουλευτής Βασίλης Κόκκαλης έχει αναδείξει με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις τους τελευταίους μήνες) κυρίως σε σχέση με τον αποκλεισμό τους από τη δυνατότητα συμμετοχής σε επενδύσεις με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λόγω πληρότητας του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.

Θα ακολουθήσει γεύμα και στις 6 το απόγευμα ο πρώην πρωθυπουργός θα μεταβεί στο μνημείο του Θεσσαλού Αγρότη στο Κιλελέρ όπου θα καταθέσει στεφάνι, για να ακολουθήσει συζήτηση με αγρότες και κτηνοτρόφους για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την ανάπτυξη και στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Εδώ θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να αποτυπωθεί το κλίμα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας από την Λάρισα πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου είχε υποσχεθεί σχεδόν όλα όσα ζητούσαν οι αγρότες, οι τελευταίοι ψήφισαν αναφανδόν Νέα Δημοκρατία. Κάτι που προκύπτει ξεκάθαρα από τις αγροτικές περιοχές της εκλογικής περιφέρειας της Λάρισας, όπου κυμάνθηκε σε ποσοστά κάτω του 20%.

Στις 19:30 ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην κεντρική αγορά της Λάρισας, με πέρασμα και από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας να συζητήσει και με πολίτες, σε έναν δήμο που απώλεσε σχεδόν 14 μονάδες από το 2019! «Επιδίωξη είναι να περάσει ξανά το πολιτικό μήνυμα στη Λάρισα μέσα από το πλέον ισχυρό πρόσωπο, τον αρχηγό του κόμματος» σημείωνε με νόημα στο οnlarissa.gr, τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η περιοδεία θα ολοκληρωθεί στον Τύρναβο, μάλλον για λόγους οικονομίας χρόνου, καθώς είναι η ταχύτερα προσβάσιμη από τη Λάρισα πρωτεύουσα επαρχίας. Ενδεικτικό του «γεμάτου» και πιεστικού προγράμματος του κ. Τσίπρα, είναι το γεγονός πως ενώ αρχικά προτάθηκε επίσκεψη στα Φάρσαλα, αυτό τελικά δεν προχώρησε λόγω των επόμενων υποχρεώσεων.

Α.Ρ.