Η Ρωσία απελαύνει δημοσιογράφο του BBC

Η Ρωσία ζήτησε από δημοσιογράφο του BBC, που εργάζεται στη Μόσχα, να εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε εκπνέει η ισχύς της βίζας της, σε αντίποινα για τη διακριτική μεταχείριση που θεωρεί ότι επιφυλάσσει η Βρετανία σε βάρος Ρώσων δημοσιογράφων, μετέδωσε αργά χθες, Πέμπτη, η κρατική τηλεόραση.

Το τηλεοπτικό κανάλι Rossigya-24 ανέφερε πως η Σάρα Ρέινσφορντ, μία από τους ανταποκριτές του βρετανικού δικτύου στην πρωτεύουσα της χώρας, κηρύχθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο και θα επιστρέψει στην πατρίδα της σε «μια συμβολική απέλαση», σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ρωσικές αρχές αποφάσισαν να μην ανανεώσουν τη διαπίστευση της Ρέινσφορντ για να εργάζεται ως ξένη δημοσιογράφος στη Μόσχα, σε αντίποινα για το γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανανεώνει ούτε εκδίδει βίζες για Ρώσους δημοσιογράφους.

Το BBC και η Ρέινσφορντ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν τα παραπάνω. Εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως θα σχολιάσει το θέμα αφού τοποθετηθεί η Ρέινσφορντ. Η βρετανική πρεσβεία στη Μόσχα επίσης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, μέχρι ώρας.

newsbeast.gr