Η Ράνια Σβίγκου γραμματέας και αναπληρωτής ο Γιώργος Βασιλειάδης

ΣΥΡΙΖΑ γραμματέας: Όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, νέα γραμματέας είναι η Ράνια Σβίγκου ενώ αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης. 

 
Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. Όπως ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, νέα γραμματέας είναι η Ράνια Σβίγκου ενώ αναπληρωτής γραμματέας ο Γιώργος Βασιλειάδης.Ξεκινώντας την ομιλία του στη νέα ΚΕ, τη «πρώτης Κεντρικής Επιτροπής στην ιστορία, που τα μέλη της έχουν εκλεγεί από τη βάση του κόμματος». Διότι, τόνισε, το «μικρό κόμμα διαμαρτυρίας» που, όπως είπε, συκοφαντήθηκε ως εξτρεμιστικό ή πολεμήθηκε για να μην ενηλικιωθεί, «είναι πια μεγάλο, μαζικό, λαϊκό, βαθιά δημοκρατικά, ώριμο κόμμα εξουσίας». «Αριστερό στην ψυχή και τις ιδέες του, αποτελεσματικό στις δράσεις του, ρεαλιστικό και αποφασιστικό στο πρόγραμμα και τις προθέσεις του», υπογράμμισε.programmatiki20syndiaskepsi20syriza

 

Με φόντο το σύνθημα «τώρα όλοι μαζί, για την πολιτική αλλαγή», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διακήρυξε από την συνεδρίαση ότι «θέλουμε, μπορούμε και θα νικήσουμε», σημειώνοντας ότι αυτή η «βεβαιότητα και δέσμευση» προσδίδει στη σημερινή συνεδρίαση «το βάρος μιας μεγάλης ευθύνης», όχι μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλείται να εκλέξει τα εκτελεστικά όργανα του κόμματος, «αλλά κυρίως γιατί εδώ και τώρα δίνουμε το σύνθημα της πολιτικής αλλαγής». «Ενωμένοι και αποφασισμένοι», υπογράμμισε, «αφήνοντας οριστικά πίσω μας τους εύλογους ανταγωνισμούς της εκλογικής διαδικασίας, απορρίπτοντας κάθε σκέψη και κάθε υποψία για νικητές και ηττημένους, αποκρούοντας κάθε έξωθεν προσπάθεια να διαρραγεί το τείχος της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης μας».

pagenews.gr