Η πρωτιά του Τσιρώνη στα Τρίκαλα

tsironis leof

Μια πρωτιά απέκτησε σήμερα στα Τρίκαλα, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Τσιρώνης.

Εγινε ο πρώτος ανώτατος κρατικός αξιωματούχος που επιβιβάστηκε και απήλαυσε μια μικρής διάρκειας διαδρομή με το παγκόσμιας εμβέλειας Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό. Ευρισκόμενος στον νομό, ο κ. Τσιρώνης προσκλήθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου να δει από κοντά το τεχνολογικό αυτό επίτευγμα, που είναι ηλεκτροκίνητο, δηλαδή εκπληροί και τα κριτήρια αντιρυπαντικής τεχνολογίας στην αυτοκίνηση – αρμοδιότητα του υπουργείου.

Μαζί με τους συνεργάτες του, ο κ. Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τον κ. Παπαστεργίου και παρόντος του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Γ. Κωτούλα, έκανε μια διαδρομή 300 μέτρων. Στη διάρκειά της, επεξηγήθηκαν τα στοιχεία του προγράμματος και ο τρόπος λειτουργίας του οχήματος, οι παρεμβάσεις στην πόλη, οι νέα τεχνολογίες, τα οφέλη, ο ποδηλατόδρομος, οι μεσοπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες δράσεις στον Δήμο Τρικκαίων.

Η πανέμορφη – δίπλα στον Ληθαίο ποταμό – διαδρομή, με την προπόρευση ηλεκτροκίνητου οχήματος μεγάλης αυτοικητοβιομηχανίας, ολοκληρώθηκε στην αφετηρία των έξι λεωφορείων. Σε αυτά έχουν δοθεί τα ονόματα των μέγιστων τρικαλινής καταγωγής Ελλήνων συνθετών, στιχουργών και τραγουδιστών (Τσιτσάνης, Καλδάρας, Βίρβος, Σαμολαδάς, Κολοκοτρώνης, Μητροπάνος).

Ακολούθως ο υπουργός επισκέφθηκε το κέντρο λειτουργίας (control room) του Λεωφορείου και στη συνέχεια έγινε μια μικρή ξενάγηση της έκθεσης για την Αυτοκίνηση στην Αρχαία Ελλάδα, που λειτουργεί ακριβώς δίπλα, στον χώρο του Κουρσούμ Τζαμιού.

Παρότι μικρή σε διάρκεια, η ξενάγηση με το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό

 

.