Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθαρίζει επτά ρέματα σε συνολικό μήκος 18 χλμ

Ξεκινούν νέα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε επτά ρέματα  σε περιοχές των Τεμπών.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας υπέγραψε τη σύμβαση του έργου  «Καθαρισμός και διευθετήσεις ρεμάτων Δήμου Τεμπών»,  προϋπολογισμού 2,6 εκατ. ευρώ,  με χρηματοδότηση από  το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στο έργο περιλαμβάνονται εργασίες  σε συνολικό μήκος 18 χλμ.,  στις Δημοτικές Ενότητες Κάτω Ολύμπου, Γόννων, Νέσσωνα και Μακρυχωρίου, σε σημεία όπου είτε οι κοίτες φέρουν προσχώσεις και φερτά υλικά είτε τα πρανή εμφάνισαν υποχωρήσεις.

 

«Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, προχωράμε σε καθαρισμούς ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου  Τεμπών για την προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών» δηλώνει  ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είναι ένα έργο ουσίας που διασφαλίζει την ομαλή ροή του νερού και ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Η εντολή στις τεχνικές μας υπηρεσίες είναι ούτε μια μέρα καθυστέρηση στα έργα. Η Θεσσαλία με τα έργα μας είναι ένα απέραντο εργοτάξιο και οι εταιρίες πρέπει να σέβονται τις προσπάθειες της Περιφέρειας να βρίσκει  χρήματα, να δημοπρατεί τα έργα και να δίνει εργασία σε όλο και περισσότερους ανθρώπους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι θέσεις παρέμβασης

Οι  εργασίες καθαρισμού  αφορούν τα ρέματα:

  • Ρέμα ΓΡΗΑΣ (καταλήγει στη θέση “Τσατάλι”) αριστερά και δεξιά της κοινότητας Πυργετού καθαρισμός σε μήκος 3,5 χιλιομέτρων .
  • Ρέμα ΛΑΚΚΟΣ ΝΕΡΟ (καταλήγει στα διόδια Μακρυχωρίου και στο οδικό τμήμα προς Γυρτώνη) , καθαρισμός σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων και κατασκευή τεχνικού.
  • Ρέμα ΠΟΤΑΜΟΥΛΙ καθαρισμός  σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.
  • Ρέμα ΓΟΝΝΩΝ (εντός της κοινότητας Γόννων) κατασκευή συρματοκιβωτίων – τεχνικών & καθαρισμός συνολικού μήκους 1,2 χιλιομέτρων .
  • Ρέμα ΚΑΡΑΒΙΔΑ (διέρχεται κατάντι της κοινότητας Καλλιπεύκης και καταλήγει στην αποξηραμένη λίμνη Καλλιπεύκης ) καθαρισμός συνολικού μήκους 2 χιλιομέτρων.
  • Ρέμα ΑΡΜΥΡΕΣ καθαρισμός σε μήκος 5,5 χιλιομέτρων.
  • Ρέμα ΜΠΟΥΛΟΒΑΡΙ καθαρισμός σε μήκος 800 μέτρων  και κατασκευή τεχνικού.