Η Παναγία να κάνει το θαύμα της

gap-skiathos-3

Απ’ ότι μαθαίνουμε από το … ανεξάρτητο ΑΠΕ ο πρωθυπουργός που πήγε στην Σκιάθο για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, χειροκροτήθηκε από τον κόσμο και πολλοί έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι.

Τι να πούμε, θα είναι κάποιοι από τους Έλληνες που είχε δει ο κ. Παπανδρέου και οι οποίοι του είχαν πει ότι είναι έτοιμοι να θυσιάσουν το μισθό τους αρκεί να σωθεί η πατρίδα.

Ή ακόμη καλύτερα, θα άκουσαν το διάγγελμά του ενόψει του εορτασμού όπου ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «Οι κόποι του ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο. Όχι μόνο θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα».

Τώρα να είναι η θερινή ευφορία, να είναι η Παναγιά που έκανε το θαύμα της, αλλά να τα βλέπει έτσι όμορφα κι ωραία ο πρωθυπουργός, αυτό ξεπερνά τη φαντασία όλων μας. Είπε κι άλλα εξωπραγματικά και μάλλον θα έσπευσαν να του σφίξουν το χέρι για να του δώσουν κουράγιο να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σύγχυσης που έχει. «Γιορτάζουμε την Παναγία, την Κοίμηση της Θεοτόκου. Εδώ, στο νησί του Παπαδιαμάντη, που τιμά τα 100 χρόνια από τον θάνατό του. Εδώ, στη Μονή της Ευαγγελιστρίας, όπου – η ιστορία λέει – υφάνθηκε και υψώθηκε η πρώτη γαλανόλευκη σημαία για τον Απελευθερωτικό Αγώνα του Ελληνισμού, την Εθνική μας Παλιγγενεσία.
Εμπνεόμαστε, αντλούμε δύναμη από την ιστορία και την παράδοσή μας.
Και ξέρουμε ότι οι κόποι του Ελληνικού λαού σήμερα πιάνουν τόπο. Όχι μόνο θα αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες της κρίσης, αλλά δίνουμε και προοπτική, ελπίδα, δημιουργούμε τις βάσεις για μια κοινωνία δικαίου, για μια Ελλάδα της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης
».

Δίνει προοπτική η κυβέρνηση Παπανδρέου, αυτό κι αν είναι θαύμα.

Και για να δείξει και πόσο διαβασμένος είναι, πέταξε και μια ατάκα από τον Παπαδιαμάντη: ’’αν βρισκόμαστε στενά ας κοιτάξουμε και γύρω μας’’. Έτσι και η διεθνής κρίση επιβεβαιώνει όλο και περισσότερο, ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις μεγάλες αλλαγές, ώστε η Ελλάδα να μπορεί να στέκεται γερά στα δικά της πόδια.
Αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, τις ομορφιές του τόπου μας, την δημιουργικότητα του Έλληνα. Για ανάπτυξη που εγγυάται ελπίδα, δουλειές για την νέα γενιά και δικαιοσύνη για όλους.
Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε αφοσιωμένοι.
Είναι προσπάθεια όλων μας.
Μια διαρκής πορεία για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο.
Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες
».

Λοιπόν, για να σοβαρευτούμε. Καλό είναι στις γιορτές να λέμε και καμιά υπερβολή παραπάνω, κουβέντες είναι τις παίρνει ο αέρας. Άλλωστε από λόγια του αέρα ο κ. Παπανδρέου έχει πει πολλά.

Όμως, εδώ τα πράγματα είναι σοβαρά και αν μη τι άλλο είναι αστείο να λέει ο πρωθυπουργός ότι πιάνουν τόπο οι θυσίες του λαού όταν ο λαός περνά τόσο δύσκολα. Και φυσικά είναι αστείο να λένε κάποιοι ότι χειροκροτούν τον πρωθυπουργό της καταστροφής. Εκτός κι αν πρόκειται για πληρωμένους οπαδούς και χειροκροτητές που δεν έχουν και πολλά να χάσουν.

 

Μπορεί επίσης κάποιος από τη συνοδεία του κ. Παπανδρέου να μας πεί αν έγινε κάτι και τι ακριβώς με λουόμενους στις Κουκουναριές;

Κατά τα λοιπά, η Παναγία να κάνει το θαύμα της.

antinews.gr