«Η Ώρα του Κώδικα»

HourOfCode

Η «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) είναι μια παγκόσμια καμπάνια που ξεκίνησε το 2013 με σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές τον κόσμο της πληροφορικής, όχι από τη μεριά του χρήστη, αλλά από τη μεριά του δημιουργού, που καλείται να σκεφτεί, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει απλά προγράμματα με παιγνιώδη τρόπο.

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη, στην ιστορία, εκδήλωση για τη μάθηση, καθώς ο αριθμός των μαθητών που συμμετέχουν παγκοσμίως ξεπερνάει τα δέκα εκατομμύρια.

Φέτος η ώρα του κώδικα υλοποιείται από 8/12/2014 έως και 14/12/2014 και στόχο έχει ο αριθμός των μαθητών που θα ασχοληθούν με την συγγραφή κώδικα κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας παγκοσμίως να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια.

Η Διεύθυνση Δ/θμίας Εκπ/σης Ν. Τρικάλων, στα πλαίσια της «Ώρας του Κώδικα», κρίνει σκόπιμο να ενημερώσει την τοπική κοινωνία ότι κατά την διάρκεια της εβδομάδας αυτής, μαθητές των σχολείων του Ν. Τρικάλων συμμετέχουν σε δράσεις που εκπονούνται από εκπαιδευτικούς και οι οποίες έχουν ως στόχο να μάθουν να «δημιουργούν» τεχνολογία και όχι απλά να τη χρησιμοποιούν. Σήμερα, άλλωστε, που η τεχνολογία αγγίζει κάθε τομέα της ζωής μας, αν μπορείς να συμμετάσχεις στην ανάπτυξη της τεχνολογίας μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο.

Επιπλέον η συμμετοχή όλων στην «Ώρα του κώδικα» είναι δυνατή και μέσω του ιστότοπου http://hourofcode.com/gr

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ Δ.Δ.Ε. Ν. TΡΙΚΑΛΩΝ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΛΑ

.