Η Λένα Χαλβατζά μιλάει για την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και συγκινεί…

Με μια συγκινητική της ανάρτηση στα social media, η υποψήφια Δήμαρχος Φαρκαδόνας Λένα Χαλβατζά στις εκλογές του 2019 εξιστορεί την μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και μοιράζεται στιγμές ζωής, που απαιτούν δύναμη ψυχής πάνω απ΄όλα.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα επιζώντων από τον καρκίνο 6/6/2022.

Αντί για την ευχή,” χρόνια μου πολλά”, και με σύνθημα ΕΙΜΑΙ ΝΙΚΗΤΡΙΑ, αποφάσισα πως δεν θέλω να επικεντρωθώ στον πόνο, στην ταλαιπωρία, και στα σημάδια που επιφέρει αυτή η ασθένεια στον άνθρωπο.

Στόχος μου είναι να απαθανατίσω την ελπίδα, την αγάπη, τη δύναμη, το κουράγιο, ακόμη και τη χαρά κατά τη διάρκεια της μάχης.

Άνθρωποι που είτε βρίσκονται στη μέση μιας μάχης είτε έχουν μόλις βγει από αυτή νικητές, κατορθώνουν να μεταδίδουν ελπίδα, δύναμη και κουράγιο και όλα αυτά μέσα από ένα μεγάλο χαμόγελο. Το μόνο που τελικά προκύπτει από όλο αυτό είναι: Ο εγωισμός μας παύει να υπάρχει όταν συμβαίνουν τέτοιες αλλαγές στη ζωή μας. Πράγματα που μέχρι τώρα θεωρούσες σημαντικά, όπως η αύξηση της περιουσίας σου και άλλα τόσα που αφορούν την ικανοποίηση του ‘εγώ’ σου παύουν να υπάρχουν και μοιάζουν ασήμαντα και ανόητα. Από την άλλη, αρχίζεις και εκτιμάς στιγμές και εικόνες που άλλοτε δεν θα σκεφτόσουν τη σημασία τους. Να ζεις την κάθε στιγμή της μέρας, να περνάς χρόνο με τους αγαπημένους και να βοηθάς για παράδειγμα χωρίς λόγο χωρίς ιδιοτέλεια κι ας σε θεωρούν γραφικό»

«Σε χτυπά κατά πρόσωπο η πραγματικότητα ότι δεν είσαι αθάνατος τελικά. Ότι κάποια στιγμή θα αντιμετωπίσεις μια μάχη ζωής και θανάτου και θα πρέπει να βγεις νικητής».

όλοι αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, κάποιες σοβαρότερες κάποιες αντιμετωπίσιμες, όλοι ανεξαιρέτως πρέπει να δείχνουμε δύναμη σε κάθε περίπτωση. «’Όλοι αντιμετωπίζουμε κάτι, είτε αυτό είναι μια σοβαρή αρρώστια, ένα διαζύγιο, μια απώλεια, ανεκπλήρωτα όνειρα, εθισμούς, τραγικά συμβάντα, πνευματικές ασθένειες και ο κατάλογος δεν σταματά ποτέ γιατί, όλοι με κάτι είμαστε αντιμέτωποι. Τελικά οι άνθρωποι που είτε βρίσκονται στη μέση μιας μάχης είτε έχουν μόλις βγει από αυτή νικητές, κατορθώνουν να μεταδίδουν ελπίδα, δύναμη και κουράγιο και όλα αυτά μέσα από ένα μεγάλο χαμόγελο. Το μόνο που τελικά προκύπτει από όλο αυτό είναι μη χάνεις την πίστη και την ελπίδα σου!!

Χαμογέλα με δύναμη, θέληση, και επιμονή, πολέμα και θα βγεις νικητής.

« Η ζωή είναι ένα μικρό θαύμα. Προσέγγισε το θέμα με την ιδέα ότι μπορεί να ξεχαστεί εύκολα. Όλοι μας έχουμε μια ζωή που μετρά, ο καθένας μας είναι σημαντικός, και η ιστορία του αξίζει».