Η οικονομία γκρεμίζεται και στην κυβέρνηση νοιάζονται μόνο για το κόμμα τους

to potami logo trik

Η Έρευνα Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, επιβεβαιώνει αυτό που ζουν καθημερινά οι Έλληνες αλλά η κυβέρνηση αρνείται να δει. Μια οικονομία υπό κατάρρευση.

Τα στελέχη, όμως, του συμπλέγματος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν άλλες έγνοιες. Ίντριγκες εσωκομματικές, ιδεοληψίες και αγωνία για το πως θα διατηρήσουν τις καρέκλες τους.

Η έρευνα προβλέπει οτι οι οικονομικοί δείκτες θα επιδεινωθούν το επόμενο 12μηνο. Προβλέπεται μείωση στη βιομηχανία και τη μεταποίηση κι αύξηση της ανεργίας λόγω των χαμηλότερων παραγγελιών και μείωσης της ζήτησης.

Πτώση αναμένεται και στο λιανικό εμπόριο, στις υπηρεσίες και στις κατασκευές. Παράλληλα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι και χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο ή ετοιμάζονται να μετακομίσουν στο εξωτερικό ενώ η ανασφάλεια σφαγιάζει το Χρηματιστήριο. Μετά από όλα αυτά θα περίμενε κανείς ότι ο κ.Τσίπρας θα είχε σημάνει συναγερμό.

Όμως το μόνο που συνεχίζει απ’ ότι φαίνεται να απασχολεί το Μαξίμου είναι το πώς θα διατηρήσουν τον έλεγχο στο κόμμα τους, πράγμα για το οποίο θα έπρεπε να είχαν φροντίσει όταν διεκδικούσαν την εξουσία. Αλλά τότε τους ένωνε το ψέμα ότι με συνθήματα διορθώνεις την κρίση.

.