Η Φώφη Γεννηματά «έδιωξε» από το ΚΙΝΑΛ τον Ανδρέα Λοβέρδο

«Τελείωσε» τον Ανδρέα Λοβέρδο η Φώφη Γεννηματά από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής

Την απόφαση να «καθαιρέσει τον Ανδρέα Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Κινήματος Αλλαγής έκανε γνωστή η Φώφη Γεννηματά.  Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη επεισόδιο στη «μάχη» για την εκλογή του νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ, δεδομένου ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ήδη προαναγγείλει ότι θα θέσει υποψηφιότητα. Το τελευταίο, δε, διάστημα με διαρροές ο ίδιος έχει φροντίσει να λάβει αποστάσεις από οποιαδήποτε διαδικασία που κυοφορείται στο παρασκήνιο «σύμπλευσης» με τον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία σημειωτέον φαίνεται να προωθεί ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Άλλωστε, πριν από λίγες μέρες ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάριζε προς συνομιλητές του ότι η προοπτική για το Κίνημα Αλλαγής είναι να μεγαλώσει το κόμμα και να «αποτελέσουμε την μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση, την αντιπολίτευση που δέιχνει τα κενά αυτής της κυβέρνησης και τα μεγάλα λάθη». Ως φαίνεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έδειξε τα δόντια της και πήρε την απόφαση ουσιαστικά να τον «τελειώσει», αλλάζοντας τους όρους του εσωκομματικού παιχνιδιού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η κυρία Γεννηματά συναντήθηκε νωρίτερα με τον Ανδρέα Λοβέρδο προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφασή της. Ο ίδιος φέρεται να την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που του επέδειξε όλο αυτό το διάστημα και αποχώρηση. Να σημειωθεί ότι κατά τις ίδιες πληροφορίες το ραντεβού ήταν εντελώς… τυπικό και δεν κράτησε πάνω από δύο λεπτά.

Παράλληλα, κύκλοι του ΚΙΝΑΛ αναφέρουν ότι «με την έναρξη της νέας χρονιάς μπαίνουμε σε μία νέα περίοδο για την αντιπολιτευτική μας γραμμή και στάση και προχωράμε σε αυτή την αλλαγή στο πλαίσιο αξιοποίησης όλων των στελεχών».

Η δήλωση Λοβέρδου μετά την απόφαση Γεννηματά

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι η αποπομπή του αποτελεί απόφαση της κυρίας Γεννηματά, κι όχι δική του, πετώντας το μπαλάκι στην ηγεσία του κόμματος. «Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ethnos.gr