Η φλόγα των Special Olympics στα Τρίκαλα

P6120804

Στα Τρίκαλα βρέθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα η διεθνής ομάδα των λαμπαδηδρόμων που ξεκίνησε το ταξίδι της φλόγας από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και θα ταξιδέψει σε 40 πόλεις της χώρας, με σκοπό να φωτίσει ολόκληρη την οικουμένη με πανανθρώπινες αξίες και να μεταδώσει την προσδοκία για έναν καλύτερο κόσμο. Η φλόγα έφτασε στην πόλη των Τρικάλων χάρη στους εθελοντές λαμπαδηδρόμους αστυνομικούς, από όλο τον κόσμο , που τη μεταφέρουν μαζί με τους αθλητές special Olympics και δικά μας παιδιά από ειδικά σχολεία της πόλης μας .

Η εκδήλωση υποδοχής της «Φλόγας» έγινε στις 15:00 μ.μ στο Κουρσούμ Τζαμί παρούσα η αντιδήμαρχος κ. Κάκλα και παραποταμίως δια μέσου Παλιάς Γέφυρας έφτασε στην Πλατεία Ηρώων  Πολυτεχνείου ,όπου έγινε και η τελετή έναρξης.Η κ. Κάκλα έκανε αναφορά για την μοναδικότητα των αγώνων στον κόσμο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές είναι Νικητές.
Νικητές στον αγώνα τους για το σεβασμό μας στη διαφορετικότητά τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την αυτοεκτίμησή τους.
Νικητές στον αγώνα τους για την υπεράσπιση των ξεχωριστών τους ικανοτήτων.

Στην συνέχεια μέσω της οδού Κονδύλη θα ταξιδεύσει για το επόμενο προορισμό την Καλαμπάκα. Εκεί σύμφωνα με το πρόγραμμα θα φθάσει στις 17:00 το απόγευμα την οποία θα μεταφέρουν, 48 λαμπαδηδρόμοι αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα οι οποίοι έχουν τιμηθεί για διάφορες πράξεις. Θα εκφωνηθούν ομιλίες από τον Δήμαρχο Καλαμπάκας κ. Σακελλαρίου καθώς και από τους υπεύθυνους της οργανωτικής επιτροπής αγώνων.P6120810P6120803