Οι εξορμήσεις του Δρόμου Ανατροπής στα Τρίκαλα

dromos anatrophs logo

Πλούσια ήταν η δράση του συνδυασμού της Αριστεράς για τις περιφερειακές εκλογές την εβδομάδα που πέρασε. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη 3/4/2014 κλιμάκιο του συνδυασμού “Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλια ” με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Σιμορέλη επισκέφθηκε τη Ράξα.

Οι κάτοικοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τις θέσεις του συνδυασμού -που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ – για την περιφέρεια καθώς και να αναπτύξουν τους προβληματισμούς τους για την δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει η περιοχή ιδιαίτερα με την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον αγροτικό τομέα.
Την επόμενη μέρα Παρασκευή 4/4 οι άνθρωποι του συνδυασμού επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στα Τρίκαλα. Από την μεριά των εργαζομένων τονίστηκε η δραματική έλλειψη σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα. Όσο για την λειτουργία του τοπικού ΠΕΔΥ αυτή -όπως μας είπαν – πρέπει να πιστωθεί στο φιλότιμο του προσωπικού αφού η υποστελέχωση αποτελεί την κυρία παθογένεια του νέου φορέα.
Ο Χρήστος Σιμορέλης επισήμανε ότι η Κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύεται για την ουσιαστική ενίσχυση των δημοσίων δομών υγείας και την πραγματική κάλυψη όλων των πολιτών από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα, στελεχωμένο και επαρκώς χρηματοδοτούμενο.
Το Σάββατο 5/4 ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλια» επισκέφθηκε την Φαρκαδόνα και την Παναγίτσα. Σε συζητήσεις με τους κατοίκους θίχθηκε η δραματική μείωση στο αγροτικό εισόδημα καθώς και η εκτίναξη του κόστους παραγωγής κυρίως στην ενέργεια τις ζωοτροφές και τα εφόδια.
Συνεχίζοντας , την ίδια μέρα το απόγευμα, «ο Δρόμος ανατροπής» επισκέφθηκε το
Κοτρώνι, τα Στουρναραίικα και την Ελάτη. Εκεί, όπως και στα χωριά του ορεινού όγκου της Καλαμπόκας,Οξύνεια και Κακοπλεύρι ( όπου κλιμάκιο του συνδυασμού μετέβη την Κυριακή ) η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα κτηνοτροφίας και τουρισμού.

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Σιμορέλης διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι πρωταρχικό καθήκον της Αριστεράς θα είναι να στηρίξει γενικά την κτηνοτροφία όχι μόνο γιατί πρέπει να αποκτήσουμε διατροφική επάρκεια, αλλά και γιατί συνδέεται με την διατήρηση του πληθυσμού στις ορεινές περιοχές. Επισήμανε επίσης ότι ως πολιτικός χώρος διεκδικούμε τη σταδιακή ανατροπή της σχέσης φυτικής – ζωικής παραγωγής με πρώτο στόχο τη μείωση του ελλείμματος σε κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα, και τη στήριξη των εξαγωγών φέτας, γιαουρτιού κ.ά. προϊόντων που έχουν τεράστια ζήτηση στην παγκόσμια αγορά.

Τέλος από πολλούς κατοίκους τονίστηκε η ανάγκη αλλαγής πλεύσης ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα του λαού με την Αριστερά ως κυρίαρχη δύναμη ανάσχεσης της κρίσης.

Το Γραφείο Τύπου

.