Χρήστος Σιμορέλης: Η νίκη της Αριστεράς, νίκη της ελπίδας

simorelis news14

Οι επικείμενες εκλογές ( τοπικές,περιφερειακές και ευρωεκλογές ) βρίσκουν τη χώρα και πιο ειδικά την Περιφέρεια της Θεσσαλίας σε γενικευμένη κατάρρευση. Υπό το βάρος της τεράστιας ανεργίας και της διάρρηξης του κοινωνικού ιστού και προσπαθώντας να αντιμετωπίσει την ογκούμενη κοινωνική δυσαρέσκεια ,η κυβέρνηση και οι τοπικοί της εκφραστές καταφεύγουν σε ψέματα και γελοίους ευφημισμούς. Βαφτίζουν “αξιοποίηση” το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και των ενεργειακών της πυλώνων. Αποκαλούν “διαρθρωτικές αλλαγές” τον εξανεμισμό των συντάξεων ενώ το κλείσιμο των σχολείων που οδηγεί χιλιάδες μαθητές σε απίστευτες ταλαιπωρίες και τους εκπαιδευτικούς στην ανεργία το ονομάζουν “συγχώνευση “. Όσο για την περίφημη “ανταγωνιστικότητα “, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η μετονομασία της απόλυσης ή της μείωσης του μισθού.
Ο λαός της Θεσσαλίας έχει μόνο μια λέξη για τους πιο πάνω ευφημιστικούς νεολογισμούς: φτώχεια …

Η απάντηση που θα πάρουν στις εκλογές οι εφαρμοστές των μνημονίων μπορεί να αποτελέσει φραγμό στην περαιτέρω εμβάθυνση της ανθρωπιστικής καταστροφής που έχουν επιφέρει οι πολιτικές της τρόικας και της κυβέρνησης. Οι συνδυασμοί της Αριστεράς κατεβαίνουν με στόχο την νίκη και στις τρεις εκλογές. Για αυτό λέμε ” Τρεις κάλπες ,μια επιλογή ,η νίκη “.
Ακούμε συχνά ότι ο νυν περιφερειάρχης κ. Αγοραστός παίρνει αποστάσεις από τις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης και τίθεται υπεράνω κομμάτων προσπαθώντας να προσδώσει ιδιαίτερα τοπικιστικό χαρακτήρα στην προεκλογική εκστρατεία. Μέγα ψεύδος. Η ζοφερή αλήθεια είναι ότι ο κ. Αγοραστός και ο κ. Μιχαλάκης είναι οι κατά γράμμα υλοποιητές των επιταγών της κυβέρνησης που έφερε την Θεσσαλία στη δεύτερη πιο φτωχή θέση στην επικράτεια μετά την Ηπειρο. Μαζί με την αποβιομηχάνιση της περιφέρειας μας ήρθαν και ο μαρασμός της γεωργίας και της κτηνοτροφίας η συρρίκνωση των μικρομεσαίων οι διαθεσιμότητες και απολύσεις στον δημόσιο τομέα ,τα συντριπτικά ποσοστά ανεργίας για τους νέους και τις γυναίκες.
Αναρωτιέται κανείς, οι κ. Αγοραστός και Μιχαλάκης έχουν ακούσει ποτέ κάτι για τα παραπάνω; Έχουν ακούσει ποτέ για την πλήρη απαξίωση των δομών υγείας η οποία οδηγεί στην απελπισία μεγάλα τμήματα του πληθυσμού; Μήπως είναι άμοιροι ευθυνών;
Προφανώς όχι. Ασκούν διοίκηση, παίρνουν αποφάσεις πιστής εφαρμογής της γραμμής Σαμαρά-Τρόικας-Βενιζέλου και βάλαν την δικιά τους πινελιά-κατα το ανθρωπίνως δυνατό – στην κωμωδία που ονόμασαν success story. Θα πρέπει να είναι κανείς πολιτικά αφελής για να μην αντιληφθεί ότι Περιφερειάρχης και τοπάρχες λειτουργούν σαν υποκατάστημα της κεντρικής κυβέρνησης.

Όμως το επικοινωνιακό τους οικοδόμημα καταρρέει. Σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση δείχνει να παραπαίει από τις αποκαλύψεις του Μπαλτάκος- gate. Το μέχρι χτες δεξί χέρι του πρωθυπουργού , αυτος που μπλόκαρε νομοσχέδια και ρυθμίσεις και που μπορούσε να εκβιάζει τους κυβερνητικούς εταίρους με εκλογές , ο άνθρωπος που αγωνιζόταν για τη διαφύλαξη του ” δεξιού DNA ” της ΝΔ έγινε ως δια μαγείας ένας απλός μετακλητός υπάλληλος ο οποίος αυτονομήθηκε δήθεν από την επίσημη γραμμή. Η αλήθεια και σ’ αυτη την περίπτωση είναι κάπως αλλιώς και ας εμφανίζεται ο κ. Σαμαράς ως ανήξερος και οργισμένος. Και η αλήθεια έρχεται δια στόματος Μπαλτάκου: είχαν επαφές με τους χρυσαυγίτες με σκοπό να μειώσουν τη ροή ψήφων στο ΣΥΡΙΖΑ. Με αλλα λόγια ο ΓΓ της κυβέρνησης ήταν σε ειδική αποστολή ως ο ενδιάμεσος μεταξύ Σαμαρά και φασιστών.
Τέτοια σαθρότητα ούτε σε κεντροαφρικανικά καθεστώτα.

Υπάρχει όμως ελπίδα και η ελπίδα ακουμπάει στην Αριστερά.
Εμείς οι άνθρωποι του ψηφοδελτίου Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης , της οικολογίας , πιστεύουμε ότι η δύναμη της Θεσσαλίας είναι οι ίδιοι οι άνθρωποί της. Η μεγάλη ανώνυμη λαϊκή πλειοψηφία που διεκδικεί τη ζωή της, παλεύει για τις ανάγκες της, αξιώνει δικαιοσύνη και χτίζει το αύριο.
Κόντρα σ’ αυτούς που μέχρι τώρα κατάφεραν να είναι η Θεσσαλία δεύτερη περιφέρεια σε ύφεση ,να πουλιέται η περιουσία της, να αυξάνονται συνεχώς τα διόδια , να μην υπάρχει κανένα σχέδιο για το πρόβλημα των νερών, εμείς λέμε:

• Δυναμική αντίσταση της περιφέρειας στα σχέδια φτώχειας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας στη Θεσσαλία.
• Αξιοποίηση των χρηματοδοτικών και άλλων εργαλείων που υπάρχουν στην περιφέρεια για να βάλουμε ενα ανάχωμα στην ανθρωπιστική κρίση και την ανεργία στο βαθμό που μας αντιστοιχεί.
• Αναζήτησή και διεκδίκηση επιπλέον πόρων ενταγμένων στο σχέδιο εξυπηρέτησης κοινωνικών αναγκών ,πρώτα και πάνω απ’ όλα.
• Από την πρώτη μέρα της θητείας μας αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη σε θέματα ανεργίας, υγείας,σχολείων επισιτισμού.
• Εκπόνηση στρατηγικού αναπτυξιακού προγράμματος για τη Θεσσαλία στον αγροτοκτηνοτροφικό και διατροφικό τομέα, στον τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, στον τομέα της ενίσχυσης της κοινωνικής συνεταιριστικής οικονομίας με σκοπό την αύξηση θέσεων εργασίας.
• Αξιοποίηση όλου εκείνου του δυναμικού ,επιστημονικού και άλλου, μαζί με ενα μοντέλο για την άμεση συμμετοχή και κινητοποίηση της κοινωνίας.
• Ορθολογική διαχείρηση υδάτων , για να καλυφθούν οι ανάγκες, χωρίς την εκτροπή Του Αχελώου.
• Στήριξη των αλληλέγγυων εγχείρηματων που έχουν φτιάξει οι πολίτες και τα κινήματα.
• Μέτρα για την οδική ασφάλεια.

Με μια κυβέρνηση που σχοινοβατεί ανάμεσα στις εκλεκτικές συγγένειες με τη Χρυσή Αυγή και στο άσχημα σκηνοθετημένο θεατρικό της στημένης εξόδου στις αγορές, η ψήφος του λαού στα ψηφοδέλτια της Αριστεράς είναι φάρος ελπίδας και ανατροπής.

Μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τις πολιτικές τους!
Μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

Χρήστος Σιμορέλης,
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης

.