Η επίδραση της Μουσικής στην Ποιότητα Ζωής

Μία ποιοτική και ομολογουμένως διδακτική εκδήλωση, πραγματοποίησε η ΤΛΠ , την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στο Μουσείο Τσιτσάνη  με θέμα :

Η επίδραση της Μουσικής στην Ποιότητα Ζωής.

Διά ζώσης δύο σημαντικοί ομιλητές και δάσκαλοι, ο κ. Δημήτριος Σέμσης  και ο κ.Αγαθοκλής Αζέλης, καθώς και ο κ.Αθανάσιος  Δρίτσας (μέσω της πλατφόρμας zoom) διαπραγματεύθηκαν τις λεπτές πτυχές , για την επίδραση της Μουσικής στην Ποιότητα Ζωής.

 
   

 

Ο κ. Σέμσης,  πρ. εξάρχων τής Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, βιολιστής και καλλιτεχνικός-μουσικός διευθυντής της camerata junior του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Αθηνών μάς προέτρεψε: μάθετε τα παιδιά σας Μουσική. Για να μάθουν νa πειθαρχούν, να συγκεντρώνονται, να ακούν, να  συνεργάζονται, διευρύνοντας την ενσυναίσθησή τους. Έτσι θα κάνουν τη ζωή τους πιο όμορφη και  πιο χρήσιμη. Θα είναι ευτυχισμένα και ευτυχισμένα παιδιά σημαίνει ευτυχισμένες οικογένειες και ευτυχισμένες οικογένειες σημαίνει Ποιότητα Ζωής.

Η κοινωνία μόνον να κερδίσει έχει από μία ενασχόληση όλων και ιδιαίτερα των νέων με την μουσική. Καταρχήν θα απολαύσει τα μουσικά αποτελέσματα και θα νιώσει περηφάνια για τα παιδιά της. Αλλά και θα βεβαιωθεί πως τα παιδιά της βρίσκονται σε σωστό δρόμο, μακριά από κακοτοπιές που καραδοκούν τις ημέρες μας. Θα συνειδητοποιήσει σύντομα πως οι νέοι αυτοί είναι πιο αποτελεσματικοί στην μελέτη τους, έχουν μεγαλύτερη φαντασία και είναι γενικά πιο δυνατοί να αντιμετωπίσουν τις άπειρες δυσκολίες της ζωής.

Ο κ. Αζέλης, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης, διετέλεσε υποδιευθυντής στο Μουσικό Σχολειό Τρικάλων, σήμερα Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Τρικάλων τόνισε την διαμορφωτική λειτουργία της μουσικής στην προσωπικότητα των παιδιών, ως σημαντικό βίωμα για εκείνα, αλλά και για εμάς που συμπορευόμαστε μαζί τους.

Ο κ. Δρίτσας, καρδιολόγος, αναπληρωτής διευθυντής στο Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, συνθέτης και συγγραφέας, αναφέρθηκε στην καθοριστική επίδραση της μουσικής, στην αλληλεπίδραση –  Νου και Σώματος – και την ενίσχυση των δεξιοτήτων του ατόμου.

Καλωσόρισμα και χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της ΤΛΠ κ. Ιωάννης Γεωργιάδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο  γιατρός, πρώην Δήμαρχος Τρικκαίων και υπεύθυνος δράσεων της Λέσχης κ. Χρήστος Λάππας.

Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στους ομιλητές τιμητικές πλακέτες