«Η Ελληνική Θύελλα»: Ενα γαλλικό ντοκιμαντέρ για την κρίση στην Ελλάδα (video)

21111128

Στις αρχές του 2015 πρόκειται να προβληθεί στην Ελλάδα το ντοκιμαντέρ του Γάλλου δημοσιογράφου Φιλίπ Μενού, που αναφέρεται στην ελληνική κρίση και στις συνέπειές της τόσο στην οικονομία όσο και στην κοινωνία.
Με τίτλο «Η Ελληνική Θύελλα», το διάρκειας 52 λεπτών ντοκιμαντέρ δίνει βήμα όχι μόνο σε οικονομολόγους και πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, νέους, άνεργους, ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ακτιβιστές με στόχο να αναδείξει τα δίκτυα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες από την δυσπραγία των τελευταίων ετών.

Ο Γάλλος δημιουργός τονίζει το αδιέξοδο της πολιτικής λιτότητας που έχει επιβάλλει στην Ελλάδα η τρόικα, που δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και οδήγησε πολλούς Έλληνες πολίτες στην ανέχεια και τη στέρηση βασικών αγαθών διαβίωσης.

Έχοντας ο ίδιος εργαστεί επί σειράς ετών στη γαλλική δημόσια τηλεόραση, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την Κυβέρνηση.

{youtube}-Lp_XmnoeDA{/youtube}

«Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο μιας τρομακτικής πολιτικής» λέει ο Μενού στην ισπανική ιστοσελίδα publico.es εξηγώντας πως το ντοκιμαντέρ «είναι η οπτική γωνία της κρίσης, όπως αυτή μπορεί να ιδωθεί από μέσα. Ανοίγει τη συζήτηση για την κρίση στην Ευρωζώνη που έχει παραδοθεί στον οικονομικό καπιταλισμό και λειτουργεί ως φωνή αφύπνισης και εγρήγορσης».

«Το ευρωπαϊκό όνειρο μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη. Οι Έλληνες έδειξαν το δρόμο της αντίστασης. Αλλά οι απομονωμένες αντιστάσεις δεν αρκούν. Η αληθινή ερώτηση είναι αν ο κόσμος μπορεί να ενωθεί για να αγωνιστεί για την άλλη Ευρώμπη, την πιο δίκαιη και την πιο δημοκρατική, μια Ευρώπη των πολιτών», καταλήγει.

imerisia.gr