Η εισήγηση του Γιώργου Σπαθή στα μέλη των επιτροπών του συνδυασμού

 

Η εισήγηση του υποψηφίου Δημάρχου Τρικκαίων Γιώργου Σπαθή, προς τα μέλη των επιτροπών του συνδυασμού του:

«Φίλες και φίλοι χαιρετίζω την παρουσία σας εδώ σήμερα, που σηματοδοτεί μια νέα αρχή, το καινούργιο που έρχεται στην πόλη και τα χωριά που συγκροτούν τον δήμο στην σημερινή του μορφή. Είμαστε εμείς που δώσαμε δείγματα γραφής στην διοίκηση, στην χρηστή διαχείριση, την διαφάνεια και την ανάπτυξη του δήμου, όπου και αν ρίξεις την ματιάσου στην πόλη το έργο  μας είναι ορατό, και ο  χώρος  οπού βρισκόμαστε δεν είναι τυχαίος αλλά ένα δείγμα γραφής.

Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι μεγάλες και το ζητούμενο για μας είναι να διαμορφώσουμε ξανά μια νέα  σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μια νέα κοινωνική  συμμαχία  διεκδικώντας την στήριξη των δυνάμεων του δημοκρατικού  τόξου και του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Διεκδικούμε  με αξιώσεις την νίκη στις επερχόμενες εκλογές. Το σύνθημα μας είναι  «ξανά μαζί για την επανεκκίνηση του δήμου, μαζί να αλλάξουμε τα Τρίκαλα». Η Τ.Α την χρονική συγκύρια που διανύουμε, καλείται  να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην νέα εποχή, στην  έξοδο από την κρίση με όρους κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Εμείς καλούμαστε να διαμορφώσουμε για τον δήμο που είναι παραιτημένος για αρκετά χρόνια τον δικό  μας   στρατηγικό σχεδιασμό, το δικό μας  όραμα, να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα  κάθε περιοχής του δήμου να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Για την ανασυγκρότηση της πόλης και των χωριών, στην βελτίωση της καθημερινότητας και την ποιότητα ζωής, στο περιβάλλον, το κυκλοφοριακό, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στα έργα υποδομής.

Στόχος μας είναι η αξιοποίηση όλων των ευρωπαϊκών  οικονομικών προγραμμάτων  και του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Να κάνουμε την ψηφιακή ζώνη πρωτοποριακό «εργαλείο» για τους πολίτες.  Είναι η ώρα το επόμενο διάστημα να μιλήσουμε  για τις πολιτικές  και την έκρηξη  των έργων στην  πόλη  και τα  χωριά,  να πείσουμε να συνεγείρουμε στο πλευρό μας  τους πολίτες  τους εκπροσώπους των φορέων  και τις παραγωγικές δυνάμεις  του τόπου και να κάνουμε το όραμα πράξη.

Από εδώ σήμερα στέλνουμε μήνυμα διαλόγου και ευρύτατης συναίνεσης για το αύριο του δήμου, να κάνουμε  τα Τρίκαλα μια σύγχρονη  ευρωπαϊκή πόλη. Γιατί το αξίζουν , εμείς θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε».