Η διαμόρφωση των δύο πλατειών στα Τρίκαλα

Πολύς λόγος έγινε, πολύ μελάνι χύθηκε και μεγάλος «κουρνιαχτός» σηκώθηκε στα Τρίκαλα, σχετικά με την τελική διαμόρφωση των δύο μεγάλων πλατειών της πόλης, της κεντρικής πλατείας ή πλατείας ηρώων Πολυτεχνείου και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κιτριλάκη).

Ακούστηκαν πολλές απόψεις τόσο δημόσια στα ΜΜΕ όσο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις από απλούς πολίτες, αλλά εκείνα που θα πρέπει να κρατήσουμε απ’ όλο αυτό τον «κουρνιαχτό» που σηκώθηκε είναι σίγουρα η διάθεση για συνεργασία, διάλογο και συγκερασμό απόψεων, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι ο νέος σχεδιασμός και η καινούργια όψη σε συνδυασμό με την ιστορία της πλατείας και της πόλης

Και σαφώς δεν πρέπει να μας τρομάζει σε καμιά περίπτωση το καινούργιο και η αλλαγή, αρκεί όλα αυτά να λειτουργούν συνθετικά ως προς το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον αυτής της πόλης. Άλλωστε όπως δεσμεύθηκε δημόσια και ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, στη νέα πλατεία θα διατηρηθούν τόσο το άγαλμα του Νικολάκη και τα αγάλματα των ηρώων, όσο και οι δύο ζαρντινιέρες, αλλά και τα σκαλοπάτια απέναντι από την οδό Γλάδστωνος.

Οπότε το καλύτερο όλων είναι να δείξουμε όλοι υπομονή και κυρίως διάθεση για καλόπιστη κριτική σε κάθε χειρισμό ή παρέμβαση. Όταν όλα αυτά αφορούν την πόλη που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε και να αναπνέουμε, η επιλογή να είμαστε πολιτεία, δήμος και πολίτες συνεργατικοί, χρήσιμοι και καλοπροαίρετοι αποτελεί μονόδρομο

Η πλατεία είναι το ανοικτό πεδίο που αποτελεί πεδίο δραστηριοποίησης των ανθρώπων. Τον τόπο συναναστροφής, συνεύρεσης, αναψυχής, ανεμελιάς… τον τόπο άσκησης πολιτικής.