Η χώρα σε πλήρη διάλυση

pateras2_copy

Γράφει ο Δρ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ

 Δεν λειτουργεί τίποτε σ’ αυτόν τον τόπο. Όλα έχουν γίνει ένα ΜΠΑΧΑΛΟ, με τον λαό σε πλήρη απόγνωση και τον Γιώργο Παπανδρέου να προσπαθεί με χέρια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία μέχρις ότου ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου για πετρέλαια και για γαιοστρατηγικά σημεία και φυσικά μέχρις ότου αποζημιωθούν πλήρως οι ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ και οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Νέκρωσαν τα πάντα σε ΑΕΡΑ, ΣΤΕΡΙΑ και ΘΑΛΑΣΣΑ και η κοινωνία μοιάζει με Καζάνι που βράζει. Δεν υπάρχει κλάδος που να μην απεργεί και που να μην στρέφεται κατά των αποτυχημένων πολιτικών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Τα πανεπιστήμια και τα Σχολεία ή είναι στους δρόμους ή τελούν υπό κατάληψη. Αεροπλάνα, Τραίνα, ταξί, φορτηγά, πλοία, έβαλαν φρένο και είναι καθηλωμένα. Τα σκουπίδια θυμίζουν ΚΟΛΑΣΗ, το ΕΣΥ διαλύθηκε από τον τραγικό Ανδρέα Λοβέρδο, η Τοπική αυτοδιοίκηση έχει Μπαχαλοποιηθεί, η Αστυνομία στα πρόθυρα σχιζοφρένειας οι Δικαστικοί, οι δικηγόροι και οι δημοσιογράφοι ης ΕΡΤ απεργούν, η Εγκληματικότητα έσπασε ρεκόρ οι απόστρατοι έγιναν κατά του Μπεγλίτη «τραμπούκοι», οι πολίτες χαρακτηρίζονται ως φοροφυγάδες, οι απειλές για φυλάκιση πάνε σύννεφο, ο κόσμος είναι στα πρόθυρα της τρέλας, η φτώχεια, η ανεργία και φοροκαταιγίδα έχουν την …τιμητική. Οι μόνοι που ζουν στον κόσμο τους είναι οι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι σε μετωπική σύγκρουση μ’ όλους τους εργαζόμενους της χώρας και είναι οι μόνοι που πρέπει να πάνε στην … χωματερή.

Τραγική και πρωτοφανής η κατάσταση. Οι χρόνιες αγκυλώσεις του κρατικού μηχανισμού, οι πελατειακές σχέσεις, το σάπιο πολιτικό σύστημα, η κατάρα του ρουσφετιού και της εξάρτησης, ο καταστροφικός δικομματισμός, ο υπέρογκος δανεισμός, η μεγάλη ληστεία στο δημόσιο χρήμα, η παραγραφή των οικονομικών εγκλημάτων από τα δύο κόμματα εξουσίας, ο υπερκαταναλωτισμός, ο διεφθαρμένος συνδικαλισμός, η έλλειψη αξιοκρατίας και διαφάνειας, η ανικανότητα και η ανεπάρκεια των πολιτικών, η διαπλοκή και η διαφθορά, έφεραν την χώρα στην κόλαση του χρέους και στα σαγόνια τον τοκογλύφων, δανειστών μας. Και το παράπονο του πολίτη είναι γιατί δεν πήγε έστω και ένας φυλακή;

Ο Γιώργος Παπανδρέου ήθελε να γίνει και πέτυχε να γίνει Πρωθυπουργός με ψεύτικες υποσχέσεις και με αλλοπρόσαλες πολιτικές. Έπαιξε το χαρτί των Μεγάλων Κρατών και έφερε τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε τραγική θέση. Σε λίγο δεν θα κυκλοφορούν πουθενά και θα φοβούνται και τον ίσκιο τους. «Όποιος διαφωνεί με την ακολουθούμενη πολιτική, ας ρίξει την κυβέρνηση» τους είπε ο Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος. Εκβιαστικά και κυνικά.

Κανένας δεν γνωρίζει εάν οι Εθνοπατέρες του ΠΑΣΟΚ έχουν την δύναμη να πουν ΟΧΙ στα αντιλαϊκά μέτρα και στο σάρωμα του κοινωνικού κράτους. Μέχρι στιγμής λίγοι απ’ αυτούς έγραψαν ιστορία. Οι περισσότεροι έγιναν «κότες». Εάν αυτοί δεν βάλουν τέλος σε μια ανίκανη ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου, που κυβερνάει τον τόπο, όπως υποδεικνύει ο ξένος παράγοντας και η ΤΡΟΪΚΑ, τότε πολύ σύντομα ο Λαός θα ανατρέψει αυτούς που μας ξεπουλούν κάθε μέρα.

Είπαν ψέματα, αποδείχθηκαν ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι πρέπει να φύγουν. Οι Εκλογές λοιπόν είναι η μόνη λύση. Εκλογές εδώ και τώρα, γιατί ο φάκελος με τις τρείς σφαίρες που εστάλη στα κεντρικά Γραφεία του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως και τέτοια φαινόμενα συνήθως είναι οιωνοί κακών μαντάτων.

Θα ψηφίσουν το Πολυνομοσχέδιο «οδοστρωτήρας»; Οψόμεθα…! Το ΠΑΣΟΚ είναι υπό πολιορκία και οι Βουλευτές του στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.