Η χώρα με θερμοκρασιακή διαφορά 83,1 βαθμών Κελσίου

Το τεράστιο χάσμα στη θερμοκρασία μεταξύ βορρά και νότου στην Κίνα αναδεικνύει με ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει Θοδωρής Κολυδάς, στην Κίνα καταγράφεται θερμοκρασιακή διαφορά 83,1 βαθμών Κελσίου.

«Προφανώς αυτή η διαφορά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες θερμοκρασιακές αντιθέσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ για μια χώρα!», τονίζει ο ίδιος.

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

 

Ξαφνική ψυχρή επιδρομή στο Πεκίνο

Η πρώτη χιονόπτωση για τον φετινό χειμώνα σημειώθηκε χθες, Δευτέρα (11/12) στο Πεκίνο. Η πόλη καλύφθηκε από έναν λευκό μανδύα στη διάρκεια της νύχτας και επικρατούν πολικές θερμοκρασίες την ώρα που ο καιρός στη βόρεια Κίνα αναμένεται ακόμη ψυχρότερος αυτή την εβδομάδα.

Το Πεκίνο συνήθως βλέπει το πρώτο χιόνι της χειμερινής περιόδου από τα τέλη Νοεμβρίου ως τον Φεβρουάριο ή ακόμη και καθόλου.

Περισσότερη χιονόπτωση αναμένεται αυτή την εβδομάδα με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας που εκτιμάται ότι θα πέσει έως και στους μείον 20 βαθμούς Κελσίου.

Η τελευταία φορά που η κινεζική πρωτεύουσα είχε τόση παγωνιά ήταν στις 7 Ιανουαρίου του 2021, όταν ο υδράργυρος είχε πέσει στους μείον 19,6 βαθμούς Κελσίου.

Η ξαφνική ψυχρή επιδρομή στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, σε σχέση με τις φθινοπωρινές συνθήκες που επικρατούσαν στην πόλη πριν από μια εβδομάδα, αντανακλά τις πρόσφατες ραγδαίες μεταβολές της θερμοκρασίας. Ο φετινός Οκτώβριος ήταν για το Πεκίνο ένας από τους θερμότερους εδώ και δεκαετίες σε μια χρονιά ακραίων καιρικών φαινομένων.

Το ρεκόρ χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα στο Πεκίνο –μείον 27,4 βαθμοί Κελσίου, στις 22 Φεβρουαρίου του 1966– δεν έχει ακόμη καταρριφθεί.

ieidiseis.gr