Η χαρά και ικανοποίηση Λέγκα για την πρόοδο ενός έργου που εμπνεύστηκε ο ίδιος

Σαφώς χαρά και ικανοποίηση είναι τα συναισθήματα που ένιωσε ο Τρικαλινός τέως Υφυπουργός οικονομικών στην κυβέρνηση Καραμανλή Νίκος Λέγκας, στο άκουσμα της είδησης ότι ξεμπλοκάρει επιτέλους το βόρειο τμήμα του περιβόητου Ε-65, ενός δρόμου που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τον αναπτυξιακό χάρτη της Θεσσαλίας.

Ο Νίκος Λέγκας ως τότε Πρόεδρος του ΤΕΕ, υπήρξε ο βασικός εμπνευστής του μεγάλου αυτού έργου, βλέποντας πως θα αποτελούσε το όχημα για την μεγάλη ανάπτυξη της Θεσσαλίας. Μάλιστα κατά καιρούς τον βλέπαμε και τον ακούγαμε σε διάφορες δηλώσεις του αναφορικά με την πρόοδο του Ε-65, που είναι γεγονός πως άργησε χαρακτηριστικά με διάφορες αιτιολογίες, προβλήματα και καθυστερήσεις που παρουσιαζόταν από το πουθενά.

Με το άκουσμα της χθεσινής είδησης ο Λέγκας εμφανώς ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, προέβη σε μια νέα δήλωση καλωσορίζοντας το βόρειο τμήμα του Ε-65 κι ας…άργησε.

Αν μη τι άλλο ο Νίκος Λέγκας, παρόλο που εδώ και χρόνια βρίσκεται ουσιαστικά εκτός πολιτικής σκηνής, θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος από αυτή την αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη, να ξεμπλοκάρει επιτέλους το βόρειο τμήμα του Ε-65. Ίσως αυτή του η έμπνευση για την δημιουργία του Ε-65 και το γεγονός πως αργότερα προτίμησε να παραιτηθεί από την κυβέρνηση, αρνούμενος να υπογράψει το προς ψήφιση επικείμενο μνημόνιο, τον κρατούν ακόμα ολοζώντανο και αγαπημένο στις μνήμες πολλών ψηφοφόρων.