Η AstraZeneca ζητά έγκριση για φάρμακο κατά του κορονοϊού

Η AstraZeneca ζήτησε έγκριση από τις αρμόδιες αρχές στις ΗΠΑ για τη νέα θεραπεία της εναντίον της COVID-19 για ανθρώπους που ανταποκρίνονται ανεπαρκώς στα εμβόλια εξαιτίας του εξασθενημένου ανοσοποιητικού τους,

Σε μια δήλωσή της την Τρίτη, η αγγλοσουηδική εταιρεία ανέφερε ότι συμπεριέλαβε δεδομένα από μια δοκιμή σε μεταγενέστερο στάδιο που έδειξαν ότι το φάρμακο μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωμάτων COVID-19 σε άτομα κατά 77%, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η θεραπεία αντισωμάτων AZD7442 της AstraZeneca

Η θεραπεία αντισωμάτων, η οποία ονομάζεται AZD7442, θα μπορούσε να προστατεύσει ανθρώπους που δεν έχουν ισχυρή ανοσοαπόκριση στα εμβόλια COVID-19, σύμφωνα με την AstraZeneca.

Κι ενώ τα εμβόλια βασίζονται σε ένα ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα για να αναπτύξουν ένα οπλοστάσιο στοχευμένων αντισωμάτων και κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, το AZD7442 περιέχει εργαστηριακά αντισώματα σχεδιασμένα να παραμένουν στο σώμα για μήνες για να περιορίσουν τον ιό σε περίπτωση μόλυνσης.

Η έγκριση από τις ΗΠΑ για τη θεραπεία AZD7442 θα μπορούσε να είναι μια σημαντική νίκη για την AstraZeneca, της οποίας το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιο COVID-19 δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τις αμερικανικές αρχές.

Οι συζητήσεις σχετικά με τις συμφωνίες προμήθειας της AZD7442 συνεχίζονται με τις ΗΠΑ και άλλες κυβερνήσεις, ανέφερε η AstraZeneca said.

Θεραπείες κατά της COVID-19, βασισμένες στην ίδια κατηγορία μονοκλωνικών αντισωμάτων, αναπτύσσονται από τους αντιπάλους Regeneron, Eli Lilly και GlaxoSmithKline με τον εταίρο Vir, που ανταγωνίζονται για έναν ρόλο στη θεραπεία και πρόληψη της COVID-19. Αλλά η κατάθεση του αιτήματος της AstraZeneca έχει εδραιώσει το προβάδισμά της στην πρόληψη, σύμφωνα με το Reuters.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις καθυστερήσεις στην προσπάθεια της AstraZeneca για εξασφαλίσει έγκριση για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού με το όνομα Vaxzevria στις ΗΠΑ, όπου η συντριπτική πλειοψηφία όσων είναι πρόθυμοι να εμβολιαστούν έλαβαν δόσεις από τα εμβόλια των Pfizer-BioNTech , Moderna ή Johnson & Johnson.

newsbeast.gr