Φθινοπωρινά μάφιν με κίτρινη κολοκύθα και σταγόνες σοκολάτας

Υπέροχα και ελαφριά κεκάκια πλημμυρισμένα με τα αρώματα των φθινοπωρινών μπαχαρικών και τη γλύκα των σοκολατένιων τσιπς. Μπορούν να σερβιριστούν σαν σνακ, επιδόρπιο, στο σχολείο ή ακόμα και σε ένα πάρτυ.

Υλικά για τη συνταγή

2 αυγά

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι πουρέ πορτοκαλί κολοκύθας έτοιμος ή σπιτικός *

¾ φλιτζανιού σπορέλαιο

1 ½ φλιτζάνι αλεύρι γ.ο.χ.

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 ½ κουταλάκι του γλυκού μίγμα μπαχαρικών για κολοκύθα έτοιμο ή σπιτικό **

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C και βάλτε 12 χάρτινες θήκες στα φορμάκια για μάφιν. Βάλτε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, τον πουρέ κολοκύθας, το σπορέλαιο και χτυπήστε τα καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Προσθέστε τα στέρεα υλικά (κατά προτίμηση κοσκινισμένα), δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν, το μίγμα μπαχαρικών, το αλάτι και ανακατέψτε τα κι αυτά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάλτε το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας και τέλος «διπλώστε» απαλά τις σταγόνες σοκολάτας.

Αδειάστε τη ζύμη στις 12 χάρτινες θήκες και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να βγαίνει στεγνή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο τους.

Μπορείτε, αν θέλετε να βάλετε το 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας μέσα στη ζύμη και να πασπαλίσετε το υπόλοιπο μισό πάνω στα μάφιν, πριν το ψήσιμο. Αφήστε να κρυώσουν 5 λεπτά και απολαύστε!

*Για τον σπιτικό πουρέ κολοκύθας, κόψτε τη στη μέση, ξεσποριάστε την και ψήστε τη ξαπλωτά στο φούρνο σε λαδόκολλα, στους 200ο C για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει. Μόλις κρυώσει, αλέστε στο μπλέντερ και στραγγίστε σε πετσέτα για να φύγουν τα περιττά υγρά.

**Για το μίγμα μπαχαρικών για πορτοκαλί κολοκύθα:

Υλικά σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

½ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο

½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

Ανακινήστε όλα τα υλικά μαζί και διατηρήστε το μίγμα σε αεροστεγές βάζο.

topontiki.gr