Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και άλλοι διακεκριμένοι ομιλητές στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου

Εκδήλωση για την τοπική γαστρονομία και κοπή της πίτας την Κυριακή στο ΑΝΑΝΤΙ από το Επιμελητήριο Τρικάλων

Το Επιμελητήριο Τρικάλων διοργανώνει ανοιχτή  εκδήλωση  με θέμα: «Ο γαστρονομικός πλούτος ως πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης», στο πλαίσιο ανάδειξης της γαστρονομικής ταυτότητας του τόπου μας με το δικό της brand name METEORISIMO,  με διακεκριμένους προσκεκλημένους και ομιλητές, αυτήν την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 18:30, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου ΑΝΑΝΤΙ City Resort.

Θα ακολουθήσει η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Επιμελητηρίου Τρικάλων και ανταλλαγή ευχών για την έλευση του νέου έτους.

Η εκδήλωση αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη δεκαπενταετή καινοτόμα δράση του Επιμελητηρίου για την καταγραφή, ανάδειξη και ενσωμάτωση στο τοπικό τουριστικό προϊόν της τοπικής γαστρονομίας με το δικό της brand name METEORISIMO, με ομιλητές την κορυφαία σεφ, πρέσβειρα ελληνικής γαστρονομίας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου η οποία αγωνίζεται για την ανάδειξη της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας, την πρόεδρο του παγκοσμίου οργανισμού γαστρονομικού τουρισμού Μαρία Αθανασοπούλου και τον πρόεδρο του  τμήματος διαιτολογίας και διατροφολογίας πανεπιστημίου Θεσσαλίας Αθανάσιο Τζιαμούρτα.

Στην εκδήλωση θα αποτυπωθεί η τοπική γαστρονομία ως διαχρονικό στοιχείο της Τρικαλινής πολιτισμικής παράδοσης με τη χρήση σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων.

Η εκδήλωση τελεί  υπό την αιγίδα της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –  Π.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Μέγας χορηγός της εκδήλωσης είναι τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε. και χορηγός η ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.