Η απάντηση της Ιωάννας Καρρά στην εκδήλωση των αγροτικών φορέων της ΝΔ

Μετά από τη χθεσινή συνάντηση Τρικαλινών κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ, διάβασα πολλά άρθρα και δηλώσεις για τη στήριξη των γεωργών και των κτηνοτρόφων, για το πόσο ουσιαστικά τεκμηριώνεται (??) η αγροτική πολιτική που ακολουθείται…

Άκουσα και διάβασα… Τόσα χρόνια όμως δεν είδα…

Δεν είδα ουσιαστική στήριξη στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους. Και δη στους δεύτερους, που οι 365 μέρες του χρόνου φαντάζουν ίδιες…

ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ ΔΊΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΤΗΝΟΤΡΌΦΟ, όσο κι αν το λέτε και το ξαναλέτε…

Για δείτε λίγο πως οι κυβερνήσεις στέκονται δίπλα στον κτηνοτρόφο… ΈΜΠΡΑΚΤΑ!!

Στη Γερμανία, μετά από έρευνες, κατέληξαν πως η βοσκή προβάτων/αιγών κοστίζει 59 ευρώ επιπλέον, ανά ζώο, στον παραγωγό σε σχέση με τα σταυλισμένα ζώα. Ένας από τους λόγους, είναι η αύξηση του πληθυσμού των λύκων που προκαλούν απώλειες στους παραγωγούς. Επειδή, όμως, η βόσκηση των μικρών μηρυκαστικών ενισχύει τη βιοποικιλότητα, θα πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται, για αυτό από το 2014 επιδοτεί με 55 ευρώ ανά ζώο αίγες και πρόβατα τα οποία βόσκουν έξω. Τελευταία αίτηση για την εν λόγω δράση κατέθεσε η γερμανική κυβέρνηση το 2021, όπου ζητά στην ουσία παράταση του προγράμματος το οποίο τρέχει από το 2014. Το ποσό της ενίσχυσης δεν συμψηφίζεται με de minimis ή άλλες επιδοτήσεις και αφορά ξεχωριστό κονδύλι.

Στην Ελλάδα αυτά φαντάζουν όνειρα θερινής νυκτός!! Γιατί;; Γιατί ΚΑΝΈΝΑΣ από αυτούς που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα σε πολιτικό επίπεδο δε γνωρίζει και απ’ ότι φαίνεται, δεν προσπαθεί να μάθει, τι σημαίνει πραγματικά πρωτογενής τομέας!!!

Χαρείτε με τις ΑΠΕ που επιδοτούνται στα σχέδια βελτίωσης… Μόνο που η μισή Ελλάδα δεν μπορεί να μπει καν στο δίκτυο λόγω κορεσμού!!

Αυτή τη βελτίωση φαίνεται ότι αποζητάμε!!

(https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10229926717420416&id=1483763918 στην ανάρτηση του Τεχνικού Συμβούλου ΣΕΚ, Thomas Moschos θα δείτε και τις σχετικές δημοσιεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής)

Η Ιωάννα Καρρά είναι κτηνοτρόφος, οικονομολόγος και υποψήφια Βουλευτής Τρικάλων με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής