Η Amazon καλοβλέπει τον ασφαλιστικό τομέα της Μεγάλης Βρετανίας

Η Amazon καλοβλέπει τον ασφαλιστικό τομέα της Μεγάλης Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες με κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες της Ευρώπης, με την ελπίδα ότι θα συνεισφέρουν στην στήριξη μιας ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών που θα προσφέρει ασφαλιστικές υπηρεσίες στη Μεγάλη Βρετανία.

Σύμφωνα με το Reuters, τα στελέχη της συγκεκριμένης βιομηχανίας διεξήγαγαν συνομιλίες με τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου των ΗΠΑ σχετικά με την πιθανή έναρξη μιας τέτοιας ιστοσελίδας.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές ποιο είδος ασφάλισης θα μπορούσε να πωλούσε η Amazon, εντούτοις οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες είναι ως συνήθως το σπίτι και το αυτοκίνητο, κάτι που ήδη υπάρχει σε άλλες ιστοσελίδες σύγκρισης τιμών της Μεγάλης Βρετανίας. Η προηγμένη τεχνολογία της εταιρείας, η μεγάλη εμβέλεια και η πιστή πελατειακή της βάση θα μπορούσαν να την βοηθήσουν να αναλάβει τις αυτό το δύσκολο εγχείρημα, όμως ένα τέτοιου είδους τολμηρό επιχειρησιακό βήμα απαιτεί αρκετούς οικονομικούς πόρους και προφανώς δεν υπάρχει σιγουριά ότι θα πετύχει αυτό το έργο.

Επί του παρόντος, οι δύο πιο γνωστές ιστοσελίδες σε αυτό τον τομέα είναι το eSure, και το GoCompare τα οποία προσφέρουν μεταξύ άλλων και ασφαλιστικές υπηρεσίες από τις εταιρείες AXA, Hastings, επρόκειτο για τα δύο μεγαλύτερα sites σύγκρισης τιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Με την έναρξη μιας διαδικτυακής τοποθεσίας ασφαλιστικών υπηρεσιών στη Μεγάλη Βρετανία, η Amazon θα βασιζόταν στην υπάρχουσα υπηρεσία της Amazon Protect, η οποία προσφέρει πρόσθετη κάλυψη έναντι τυχαίας ή μη ζημίας ή κλοπής για επιλεγμένα ηλεκτρονικά προϊόντα με εκτεταμένες εγγυήσεις.

Οι ασφαλιστές εταιρείες ενδέχεται να είναι διατεθειμένες να εισέλθουν σε αυτόν τον ειδικά διαμορφωμένο διαδικτυακό χώρο σύγκρισης τιμών για να πουλάνε τα ασφαλιστήρια τους, επεκτείνοντας έτσι τις πωλήσεις τους, ενώ άλλες μπορεί να μην καλοβλέπουν με όρεξη αυτό το γεγονός, προφανώς γιατί τα ασφάλιστρα θα μπορούσαν να μειωθούν ως αποτέλεσμα του αυξημένου ανταγωνισμού.

Ο ανταγωνιστής της Amazon, η Google ξεκίνησε το δικό της site οικονομικών συγκρίσεων στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ το 2016, αλλά ο χώρος έκλεισε λόγω χαμηλής επισκεψιμότητας μετά από μόνο ένα χρόνο, οπότε καταλαβαίνουμε πως είναι μία δύσκολη ενέργεια που κρύβει πολλούς κινδύνους αποτυχίας.

Οι συνομιλίες με τις ασφαλιστικές εταιρείες είναι μόνο το πρώτο στάδιο σε όλο αυτό το εγχείρημα, και πιθανότατα θα μάθουμε περισσότερα εάν η Amazon αποφασίσει να τελικά να τολμήσει για τη δημιουργία ιστοσελίδας σύγκρισης τιμών στη Μεγάλη Βρετανία.

texnologia.net