Οι αγρότες μπορούν να έχουν τη δική τους φωνή στην Ευρώπη μέσω του Θανάση Λιούτα

thessaliki gi

Στην εκπομπή Θεσσαλική Γη που εξειδικεύεται σε αγροτικά θέματα μίλησε την Τρίτη 29 Απριλίου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Θανάσης Λιούτας.

Ο κ. Λιούτας, γεωπόνος και παραγωγός ο ίδιος, ήταν στο αντικείμενό του. Μίλησε για την προσωπική του εμπειρία ως παραγωγός θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Για τις προκλήσεις που αντιμετώπισε αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν στις δενδρώδεις καλλιέργειες την ανάπτυξη των οποίων στη Θεσσαλία υποστήριξε με συγκεκριμένα επιχειρήματα.

Ο μοναδικός υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από τη Θεσσαλία αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η ρευστότητά τους αλλά και να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Αναφέρθηκε και στο βαμβάκι υπογραμμίζοντας το ρόλο που διαδραματίζει στην αγροτική οικονομία και όχι μόνο αφού είναι ένα κατ’ εξοχήν εξαγώγιμο αγροτικό προϊόν, απαντώντας αποφασιστικά σ’ όλους εκείνους που απαξιώνουν τη συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Ο κ. Λιούτας ζήτησε τη ψήφο των Θεσσαλών παραγωγών και όχι μόνο, προκειμένου ένας απ’ αυτούς να τους εκπροσωπήσει εκεί που πραγματικά παίρνονται οι αποφάσεις για την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να μην λαμβάνονται αυτές ερήμην των πραγματικών παραγωγών που καθημερινά δίνουν τον δύσκολο αγώνα της παραγωγής.

.