Η 4η διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών

PB271949

Με χαμόγελο, αισιοδοξία, κέφι και, κυρίως, αγάπη για τα παιδιά και εμπιστοσύνη στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες των Τρικάλων, παρουσιάστηκε σήμερα στον Μύλο Ματσόπουλου, η 4η διοργάνωση του «Μύλου των Ξωτικών», που ξεκλειδώνει τα μυστικά του την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014.

Με 38 μέρες διάρκεια (μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2015) η φετινή διοργάνωση είναι γεμάτη από καινοτομίες:

– επεκτάθηκε στον χώρο πίσω από το πάρκο, στο «νησάκι», αυξάνοντας τον χώρο και τις δράσεις για τους επικέπτες
– Δημιουργήθηκε νέα θεματολογία, για «νεράιδες και μάγους»
– Αυξήθηκαν οι δωρεάν δράσεις
– Αυξήθηκαν οι δράσεις σε 178
– Παραμένει δωρεάν η είσοδος
– Επεκτάθηκε η εκπτωτική κάρτα για τα παιχνίδια των παιδιών
– Δημιουργήθηκε χώρος στάθμευσης 15 στρεμμάτων
– Δημιουργήθηκε ειδικός χώρος για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
– Προστατεύεται το περριβάλλον και το πράσινο, με την απαγόρευση σταθμευσης οχημάτων στο πάρκο
– Επεκτείνονται οι θέσεις στάθμευσης για τα λωφορεία

Στον τομέα της ασφάλειας:
– Εκπονήθηκε επιχειρησιακό σχέδιο σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ
– Τοποθετήθηκαν 4 απινιδωτές
– Εκπαιδεύτηκαν 16 άτομα για ενέργειες διάσωσης
– Εκπαιδεύτηκαν 40 άτομα για πρώτες βοήθειες
– Πιστοποιείται ολόκληρος ο χώρος και οι κατασκευές του από την TUV Hellas
– Ελέγχθηκαν όλες οι εγκαταστάσεις για θέματα πυρασφάλειας

Ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala, της ανώνυμης αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου Τρικκαίων, που διοργανώνει τον Μύλο των Ξωτικών, κ. Οδυσσέας Ρπάπτης, καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στο «στρατηγείο», στον πρώτο όροφο του μύλου. Αναφέρθηκε στη χαρά με την οποία οι διοργανωτές προωθούν τον φετινό σχεδιασμό, επισημαίνοντας τις προαναφερθείσες αλλαγές που εγκαινίασε η νέα δημοτική αρχή.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, εστίασε σε τρεις άξονες: την ασφάλεια, την επισκεψιμότητα και την υποδοχή των εκατονάδω χιλιάδων επισκεπτών.

Στο πλαίσιο της ασφάλειας, ευχαρίστησε τη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, η οποία, κατόπιν αιτήματος του Δήμου, προσέφερε δύο απινιδωτές. Διά του αντιπροέδρου της κ. Δημ. Καλογερομήτρου, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου κ. Αναστ. Λάππα, η Τράπεζα συμβάκλλει στη νενίσχυση του αισθήαμτος ασφάλειας στον τομέα της Υγείας. Παραλλήλως, όπως ανέφερε ο κ. Καλογερομήτρος, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να σωθούν ανθρώπινες ζωές, στην απευκταία περίπτωση που κάποιιος κινδυνεύσει. Οι δύο απινιδωτές θα τοποθετηθούν στον μύλο και ο ένας εξ αυτών, μετά το τέλος της διοργάνωσης, θα παραμείνει εντός του, καθώς συγκεντρ΄λωνεταινεξαιρετικά μεγάλος αριθμός τρικαλινών.

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Τρικκαίων υπενθύμισε την προ 12ετίας γνωριμία των τρικαλινών με τον μύλο, όταν ο ίδιος, ως αντιδήμαρχος, ανέδειξε την περιοχή. Πλέον, το 2014, το πάρκο Ματσόπουλου αποκτά περισσότερη ζωντάνια, έτοιμη να υποδεχθεί τους φίλους και λάτρεις της μαγείας των Χριστουγέννων, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, τα Τρίκαλα.

Για τον λόγο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που προκύπτουν με την εξάπλωση της διοργάνωσης, με τις νέες προοπτικές για την πόλη και τον Δήμο, με έμφαση στο γιορτινό κλίμα. Το οποίο, πλέον, ενισχύεται και για τον Δήμο και για τον νομό, μκε την καθιέρωση Τοπικής Αγοράς, η οποία παρουσιάζει προϊόνταεπιχειρήσεων της περιοχής.

Επομένως, η λειτουργία του μεγαλύτερου θεματικού πάρκου στην Ελλάδα απαιτεί μια νέα σχέση των τρικαλινών με τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Ο κ. Παπαστεργίου αποηύθυνε έκκληση, τόσο στους επαγγελματίες, όσο και στους κατοίκους εν γένει. Στους μεν πρώτους, να διατηρήσουν και να επαυξήσουν την ευγενική τους συμπεριφορά, ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις των καιρών στον οικονομικό τομέα, με έμφαση στις ποιοτικές υπηρεσίες. Εξάλλου, ολόκληρη η πόλη βάζει τα γιορτινά της, υτποδεχόμενη τους Ελληνες από κάθε γωνιά της χώρας.

Στους δε τρικαλινούς κατοίκους, ο Δήμαρχος υπενθύμισε την πανελλήνια μοναδικότητα και πρωτιά, του σεβασμού των οδηγών αυτοκινήτων στον πεζό, με το σταμάτημα των οχημάτρων, μπροστά από τις διαβάσεις. Επίσης, απηύθυνε παράκληση για ελαχιστοποίηση της κίνησης οχημάτων, προς όφελος της εισόδου επισκεπτών και της χρήσης, είτε των μέσων μαζικής μεταφοράς, είτε του ποδηλάτου – που έτσι κι αλλιώς υφίσταται σε πολύ μεγάλο βαθμό – είτε των περιπατητικών διαδρομών.

.